Ertuğrul Özkök’ten flaş çıkış: Bana kimse maval okumasın, hiçbirimiz masum değiliz, 2010’dan sonra masumiyet kayboldu

Yayın tarihi: 13 Kasım 2019 Çarşamba 6:01 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2019 Çarşamba 6:01 pm

Doğan grubundan Demirören’e satıldıktan sonra işten çıkarmalarla gündemden düşmeyen Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, gazetecilik mesleğinin masumiyetini 2010’dan sonra kaybettiğini söyledi. Özkök, “bana kimse maval okumasın. Sezen’in şarkısı gibi bu gazete de. Hiçbirimiz masum değiliz. Ama bir şey söyleyeyim, bu meslek en büyük masumiyetini 2010’dan sonra kaybetti. Bu lafımı da lütfen yayınla” ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi’nde deprem! En az 42 çalışan işten çıkarıldı… ‘Genel Yayın Yönetmeni istifa etti’

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, gazeteci – yazar Kemal Öztürk’ün YouTube kanalına konuk oldu.

“Bana kimse maval okumasın”

Özkök, Öztürk’ün “Bizden sonraki kuşakların, gazeteci olmak isteyen gençlerin bu röportajı dinlemesini çok istiyorum. Ben de çok hatalar yapmışımdır mesleğimde. Bu hataları yapmasınlar. Ekmeğimizi buradan kazanalım istiyoruz” ifadesi üzerine şunları söyledi:

“Benim 20 yıl Amiral Gemisi denen şeyin (Hürriyet gazetesi) amiral katında oturduğum zaman, yukarıdan bakınca herkesi görüyorsun, meslekte. Eğer bugün benim kuşağımdan bir tane gazeteci çıkıp bana derse ki ‘Ben bu hataların hiçbirini yapmadım. Ben tertemiz bir gazeteciydim, ben dürüstüm.’ Hele hele o ‘Ben dürüstüm’ diyenler… Tamam mı? Çok fazla dürüstüm diye böbürlenenler… Bana kimse maval okumasın. Sezen’in şarkısı gibi bu gazete de. Hiçbirimiz masum değiliz. Ama bir şey söyleyeyim, bu meslek en büyük masumiyetini 2010’dan sonra kaybetti. Bu lafımı da lütfen yayınla. Bu meslek en büyük günahlarını 2010’dan sonra işledi.”

‘AKP’nin üst düzey yönetici Hürriyet’ten Selvi’yi aradı, Özkök’e ise tekzip gönderdi’

Özkök, Öztürk’ün “Neden?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bunun bugün sana cevabını tam veremem. İleride Allah ömür verirse daha fazlasını konuşuruz. O yüzden kimse gelip bana ‘namus’ ‘dürüstlük’ ‘ahlak’ falan taslamasın. Ben artık sadece kendi yaptığı hataları da kabul eden, o vicdana sahip insanlarla konuşmak istemiyorum.”

Hürriyet yönetiminden işten çıkarılan gazeteciler için skandal talimat!