Ertuğrul Özkök ‘ideal sevişme süresi’ni yazdı

Yayın tarihi: 5 Haziran 2022 Pazar 10:50 am - Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar 10:50 am

Ertuğrul Özkök, “Pazar Mektubu” başlığı altında, yazdığı ve “newsletter” olarak paylaştığı yazısında bugün GQ dergisinde yayımlanan “Cinsel ilişkinin ideal süresi nedir?” başlıklı yazıya değindi. Özkök, “İdeal cinsel ilişkide ‘1 saat 34 dakika 22 saniye’ süresi hayal. Ama bu hayalin arkasında da büyük bir erkeklik hurafesi yatıyor.” ifadesini kullandı.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök “İdeal sevişme süresi’ nedir, 1 saat 34 dakika 22 saniye mi?” başlıklı yazısında “Özellikle erkekler hemen paniğe kapılmayın, demoralize olmayın… Bu hayali bir süre… 1990’ların kült komedisi “Wayne’s World” (Wayne’nin Dünyası) filmi tarzında bir uydurma… Aslında sinema veya televizyonda normal bir filmin süresi kadar bir tahmin bu…” dedi.

Ertuğrul Özkök: Bana dönek diyorlar, evet döneğim

“Haydar Dümen dönemi kapandı” diyen Özkök şöyle devam etti:

2005 yılında “Journal of Sexual Medicine” (Cinsel Tıp Dergisi) tarafından yayınlanan bir araştırmanın sonuçları var. Bazı seks terapistlerine “İdeal cinsel ilişki süresi ne olmalı?” diye sormuşlar. Terapistler cinsel ilişkiyi vajinal penetrasyon süresi açısından dörde ayırmışlar:

(*) BİR: ÇOK KISA: 1-2 dakika…

(*) İKİ: ÇOK UZUN: 10-30 dakika…

(*) ÜÇ; YETERLİ: 3-7 dakika…

(*) DÖRT: İDEAL: 7-13 dakika…

Ertuğrul Özkök’ten Mehmet Cengiz’e: Sizin çete olarak lanse edilmeniz doğru değil