Ertuğrul Özkök: Fukara değilim ama çalışmak zorundayım

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 1:04 am - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 1:04 am

Hürriyet gazetesinden ayrılan Ertuğrul Özkök dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu belirten Özkök, “Şu an geçinmek için çalışmak zorundayım. Fukara değilim ama hayat standardımı korumak istiyorum. Bu çok insani değil mi?” dedi.

T24’ten Hazal Özvarış’a konuşan Ertuğrul Özkök, kendisine sorulan “Bu sorudan rahatsız olur musunuz: İçinde bahsettiğiniz üslupları, kum torbası hissiyatını ve patrondan fırçaları da bulunduran yayın yönetmenliğiniz ve yazarlığınız karşılığında Hürriyet’ten aldığınız ücret neydi?” sorusuna “Hayır, olmam. Benim kuşağımdaki gazeteciler Türkiye basınında para kazanan ilk ve son nesil oldu. Ama büyük servetler kazanmadım. Hürriyet’ten ayrıldım, kızım ve iki torunumla birlikte oturuyoruz. Hayat standardımı tutturmak için yine çalışmak zorundayım. Ama küçülürüm, ama bu evi kiraya veririm, yine geçinirim.” şeklinde yanıt verdi.

Söyleşide Özkök’ün dikkat çeken bazı açıklamaları ise şöyle yer aldı:

– Bugün geçim endişeniz var mı?

Var tabii, olmaz olur mu? Bu ülkede, zenginleri saymıyorum ama, herkesin geçim endişesi var. Hazine Bakanı daha yeni “Hep beraber mahvoluruz” dedi. Ama bizim kuşak gazeteciler şanslıydı çünkü rekabetten dolayı ücretlerimiz iyiydi. Bunun da yolunu bize Güneri Cıvaoğlu açtı. Çünkü o bize gazetecilerin de iyi yaşaması gerektiği kültürünü aşılayan insandır. O yüzden biz yöneticiler aramızda dalga geçeriz, “Sendika başkanımız Güneri Cıvaoğlu’dur” diye.

– Fatih Altaylı’ya maaşını sorduğumuzda rakam paylaşarak daha net konuşmuştu. Siz rakam verecek misiniz?

Vermem ama büyük paralar kazanmadım. Şu an geçinmek için çalışmak zorundayım. Fukara değilim ama hayat standardımı korumak istiyorum. Bu çok insani değil mi?

Ertuğrul Özkök: Yurt dışında artık 4 espresso içemeyeceğim hayatım kaydı