Ertuğrul Özkök: Dansözlük yaptım jonglörüm ben

Yayın tarihi: 13 Aralık 2021 Pazartesi 4:14 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 10:35 am

Haber Global’de yayınlanan “Tarafını Seç” programında Buket Aydın’a konuk olan Ertuğrul Özkök, “Çok rahatlıkla ‘Ben dansözlük yaptım’ diyebiliyorum. Çünkü gocunacak bir şey değil benim için bu. Bir jonglörcüyüm ben” diye konuştu.

Haber Global’de, her hafta iki ünlü ismin birbirine tamamen zıt fikirleri savunduğu, birinin soruları yanıtlarken, diğerinin “Kapsül Oda”da beklediği Buket Aydın’ın sunduğu “Tarafını Seç” programının bu haftaki konukları, gazeteci – yazar Ertuğrul Özkök ve sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur oldu. “Merkez medya mı, sosyal medya mı?” konusunun tartışıldığı programda konuklar izleyicileri kendi savundukları tarafa çekmeye çalıştı.

Programda Buket Aydın’ın “Bana da ‘Simit sat, onurlu yaşa; istifa et’ diyorlar. O kadar çok duydum ki bunu” sözleri üzerine Özkök’ün verdiği yanıt ise dikkat çekti. Özkök, “Bana ‘Her devrin adamısın’ dedikleri zaman bu bana bir hakaret olarak gelmiyor kusura bakmasın kimse. Bu bana tam aksine yapmam gereken şeyi yapmışım diye geliyor. O yüzden de çok rahatlıkla ‘Ben dansözlük yaptım’ diyebiliyorum. Çünkü gocunacak bir şey değil benim için bu. Bir jonglörcüyüm ben” diye konuştu.

Özkök’ün bu ifadelerinin ardından “jonglör”ün ne anlama geldiği de merak edildi. Jonglör, belirli bir sayıdaki nesneyi havaya atıp tutan, bu esnada en az bir adet nesnenin de hareket halinde olmasını sağlayan sirk veya sahne sanatçısına verilen isim olarak biliniyor. Kısaca ikiden fazla objeyi hareket halinde tutabilen göstericilerin genelde top, lobut veya halka gibi objeler kullandığı biliniyor.

Özkök gitti, Hürriyet Ahmet Kaya’yı andı