İmamoğlu Osmanlı hanedanlığının son prensesi Zeynep Osman’ı makamında ağırladı 

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2019 Salı 9:27 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2019 Salı 9:46 am

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Osmanlı hanedanlığının son şehzadesi Ertuğrul Osman Osmanoğlu’nun eşi Zeynep Osman  Saraçhane’deki başkanlık makamında ağırladı.

-Nasıl tebrik edeyim sizi ?
-Vallahi ne diyeyim !… Sarılabilir miyiz ?

Bu diyalog, Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamid’in torunu şehzade Ertuğrul Osman’ın eşi Zeynep Osman ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında geçti. Tebrik ziyareti sırasında çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Osmanlı hanedanlığının son şehzadesi Ertuğrul Osman Osmanoğlu’nun eşi Zeynep Osman ve gazeteci Yılmaz Özdil’i Saraçhane’deki başkanlık makamında ağırladı.

Yılmaz Özdil ve 2. Abdülhamid’in torunu Zeynep Osman’ı “Hoş geldiniz” diyerek karşılayan İmamoğlu’na Zeynep Osman, “Siz hoş geldiniz. Çok istedik sizin gelmenizi. Ben New York’tan gelemedim. Gelsem hemen oyumu verecektim. Ama Yılmaz Bey’e ve herkese söyledim; hasta olsanız da gidin, sakat olsanız da gidin. Muhakkak oy verin” karşılığını verdi.

‘ADAK ADADIM’

Özdil de “Adak adamış hanımefendi” hatırlatmasında bulununca Zeynep Osman, “Öyle hakikaten adak adadım. Hani, bir yerden sonra mantalite değişimi, görüş değişimi bakış açısı değişimi şart. Siz işte bunu getirdiniz. Bu şehrin, memleketin buna ihtiyacı var. Siz bunun başlangıcı oldunuz, ümidimiz oldunuz. Yılmaz Bey eksik olmasın çok ümitler içindeydi… Ama ben gelirken ‘Beni bu kadar ümitlendirmeyin’ dedim. Çünkü, bir sürü maniler muhakkak ki çıkacak. Ama üstesinden gelmeniz lazım” dedi.