Ersun Yanal: ‘Ne yapsaydım, yedek kaleciyi mi santrfor oynatsaydım’

Yayın tarihi: 3 Aralık 2019 Salı 11:08 am - Güncelleme: 3 Aralık 2019 Salı 11:08 am

Son iki haftada kaybedilen puanlar sonrası ağır eleştiriler alan Fenerbahçe Teknik Direktörü, özellikle Yeni Malatyaspor maçında yaşanan forvet krizine dikkat çekti. Santrfor olarak Alper Potuk’u oynattığı için tepki gören Yanal, “Ne yapsaydım, yedek kaleciyi mi santrfor oynatsaydım?” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe’nin geride kalan 13 hafta sonunda lider Demir Grup Sivasspor’un 5 puan gerisine düşmesi, teknik direktör Ersun Yanal’a yönelik eleştirilerin yoğunlaşmasına yol açtı.

Sporarena’nın haberine göre; Tecrübeli teknik adam özellikle bir önceki hafta 0-0 sona eren BtcTurk Yeni Malatyaspor maçında santrfor olarak Alper Potuk’u oynattığı için tepki gördü. Cumartesi günkü Göztepe maçı öncesi karşılaştığımız Ersun Yanal’a bu konuyu sorduk.

Elinde fazla alternatif yok

Yanal, verdiği cevapta kadro darlığından yakınarak, “Bir de kendinizi benim yerime koyun, Malatya’da ne yapsaydım? Yedek kaleciyi mi santrfor oynatsaydım?” dedi. F. Bahçe Teknik Direktörü bu sorunun bir benzerini kadrodaki tek sol bek oyuncusu olan Hasan Ali’nin Göztepe maçı öncesi sakatlanmasıyla yaşadı.

Tüm oyun planları alt üst oldu!

Hasan Ali’nin bölgesine asıl mevkisi sağ bek olan Dirar kaydırıldı; sağ beke de Ozan geçti. Tabii bu zorunlu değişiklik takımın bütün oyun planını alt üst etti ve bu da sahaya yansıdı. Sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Yanal, bu hafta Gençlerbirliği maçına daha rahat çıkacak. Zira cezası biten Isla ile sakatlığı tamamen geçen Muriç ve antrenman açığını büyük ölçüde kapatan Kruse, cuma günü Kadıköy’de oynanacak karşılaşmada forma giyebilecek.