Ersun Yanal: Galatasaray derbisi kaderimizi belirleyecek

Yayın tarihi: 21 Şubat 2020 Cuma 11:03 am - Güncelleme: 21 Şubat 2020 Cuma 11:10 am

Fenerbahçe’nin hocası Ersun Yanal, takımını Galatasaray derbisine taktiksel olduğu kadar mental anlamda da hazırlamaya çalışıyor. Derbi maçının önemini her fırsatta vurgulayan Yanal, ‘Galatasaray derbisi, kaderimizi belirleyecek, rakibimiz 20 yıldır stadımızda kazanamıyor. Sahaya bizden daha stresli çıkacaklar.’ açıklamalarında bulundu.

Ersun Yanal, takımını derbiye taktiksel olduğu kadar mental anlamda da hazırlamaya çalışıyor. Tecrübeli hoca, her konuşmasında üzerine basa basa bu maçın kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Ersun Yanal, dünkü idmandan önce de takımı etrafına toplayarak, “Son 3 maçta 8 puan kaybettik. Çok kötü bir dönem geçirdik. Galatasaray derbisi, kaderimizi belirleyecek. Şampiyonluğa tutunmak için artık son şansımızı kullanacağız. Sezon boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını alma umutlarımız, bu 90 dakikaya bağlı” ifadelerini kullandı.

‘Onlar daha stresli’

Fanatik haberine göre; 58 yaşındaki çalıştırıcı, en büyük şans ve kozlarının 12. adam olacağını söyleyerek, “Galatasaray karşısında bunu en iyi şekilde kullanmalıyız. Rakibimiz 20 yıldır stadımızda kazanamıyor. Sahaya bizden daha stresli çıkacaklar. Taraftarı arkamıza alarak ilk düdükten itibaren rakibimize üstünlüğümüzü göstermeliyiz” dedi.

 

Beşiktaş’ın kayıp kulübü!