Erotik fotoğrafları hackerlar tarafından sızdırıldı

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 7:30 am - Güncelleme: 22 Kasım 2020 Pazar 6:16 pm

Bugünlerde iyice gündeme gelen İrlandalı kadınların erotik fotoğrafları , büyük sorun oldu. Facebook başta olmak üzere sosyal medya platformları sorunu nasıl çözeceğini bilmiyor.

İngiltere Hükümetine kadar giden bu sorunlar aslında ilk değil ve İrlandalı kadınların erotik fotoğrafları uzun süredir hedefteydi. Onların hiçbir şekilde rızaları olmadan yayınlanan bu tür fotoğraflar toplumda da çok büyük tepki çekti. Muhtemelen bu hafta İngiltere’nin ana problemlerinden bir tanesi de bu olacak.

Megan Sims isimli bir İrlanda vatandaşı bu konuda kampanya başlattı. Twitter tarafından da desteklenen kampanyalar bugünlerde Facebook platformunun ana gündem maddesi olmak üzere.

Muhalefet lideri McDonald tarafından yapılan açıklamalarda, sızdırılan fotoğrafların çok fazla olduğu söylendi. Bu tür konularda önlem alınamamasını “İrlanda hukukunun yetersizliğini gösterdiğini” söyleyen McDonald, hükümeti acil göreve davet etti.

İrlandalı kadınların erotik fotoğrafları

Bu tür olaylar her ne kadar bazen hafife alınsa bile ölümle sonuçlanabiliyor. İnternette çıplak fotoğrafları bulunan kadınlar, bunun verdiği psikolojik yükü kaldıramayabiliyor. Böyle bir durumda, ruhsal sıkıntılar veya sonu ölüm olan depresyonlar görülebiliyor.

Siber zorbalığın bir başka türü olan bu tür faaliyetler yasak. Ancak ele geçirilen fotoğrafların internette paylaşılması ise yasak değil. Birçok kişi tarafından görülen asıl problem bu diyebiliriz.

Dara Quigley isimli bir kadın “sokakta çıplak dolaşma” hastalığına sahipti ve bu psikolojik bir sorundu. Polisler onun mobese kayıtlarını WhatsApp gruplarında paylaştı. Bunun üzerine genç kız intihar etti. Bu ve bunun gibi olaylar giderek daha fazla sorun olmaya başladı. Sizce konuyla alakalı ne tür önlemler alınmalı?