“Eros”u tekmeleyerek katleden caniye “indirim” gerekçesi belli oldu

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 4:38 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 4:38 pm

“Eros” isimli kediyi asansörde sıkıştırıp defalarca tekmeleyerek katleden İbrahim Keloğlan’a, “Pişmanlık gösteren davranışları” nedeniyle indirimli ceza verildiği açıklandı.

İstanbul Başakşehir’de “Eros” isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek katleden İbrahim Keloğlan hakkında bir yıl altı aylık hapis cezasında indirime giderek bir yıl üç aya çeviren Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi, gerekçesini açıkladı.

“PİŞMANLIK GÖSTEREN DAVRANIŞLAR”

Gerekçede, sanığın kedinin kaçmasını engelleyip koridorda defalarca tekme atıp öldürdüğü, savunmasında suçunu kabul ettiğine yer verildi. Sanığın eşiyle aralarındaki sorundan dolayı kendinden geçip böyle bir davranışta bulunduğunu, herkesten çok utandığını, olay nedeniyle çok pişman olduğunu söylediği belirtilerek “Dosya içerisinde bulunan CD, katılan beyanları ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde sanığın suçu işleyiş biçimi, dosya içerisindeki 2 dakika 34 saniyelik video kaydında kedinin kaçmasına engel olarak birden çok kez tekme atıp öldürmesi sebebiyle temel ceza belirlenirken alt sınırdan uzaklaşılarak üzerine atılı suçtan mahkumiyetine karar verilmiştir” denildi.

Gerekçede, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve pişmanlığını gösteren davranışları, sabıkasız geçmişi sebebiyle hakkında takdiri indirim uygulandığı, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmesi, olaydan önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamış olması sebebiyle sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği kaydedildi.

(DHA)

Bu nasıl bir canilik? Kediye tekme atıp ezerek işkence etti

“Eros” isimli kediyi asansörde sıkıştırıp defalarca tekmeleyerek katleden İbrahim Keloğlan’a, “Pişmanlık gösteren davranışları” nedeniyle indirimli ceza verildiği açıklandı.

Kaynak: TELE1