Ermenistan’da protestocular hükümet binasını bastı

Yayın tarihi: 1 Mart 2021 Pazartesi 12:24 pm - Güncelleme: 1 Mart 2021 Pazartesi 12:49 pm

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da protestocular hükümet binasını bastı.

Reuters’ın RIA haber ajansına dayandırdığı habere göre, muhalif protestocuların Nikol Paşinyan’ı istifaya zorlamak amacıyla başkent Erivan’daki hükûmet binasını bastığını bildirdi.

AYRINTILAR GELECEK…

NE OLMUŞTU?

Geçen sene Dağlık Karabağ’da meydana gelen çatışmalar sonucunda Azerbaycan’a toprak konusunda ödün veren Paşinyan, büyük kalabalıklar tarafından protesto edilmişti. Altı hafta kadar süren son çatışmalarda Azerbaycan Dağlık Karabağ etrafındaki topraklarını geri almış ve anlaşmadan hemen önce Şuşa şehrini de ele geçirmişti. Birçok Ermeni uzman, Paşinyan ve hükûmetinin süreci çok kötü yürüttüğünü savunmuştu.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’a istifa etmesi için muhtıra vermişti. Paşinyan da ordunun bildirisini ‘darbe girişimi’ olarak nitelendirerek Gasparyan’ı görevden alma kararnamesini imzaladığını duyurmuş, Cumhurbaşkanı Sarkisyan’dan da kararnameyi imzalamasını istemişti.

Paşinyan, “Cumhurbaşkanı bunu imzalamazsa darbeyi destekliyor demektir” ifadesini kullanmıştı. Ermenistan ordusunun muhtırasının ardından iktidar ve muhalefet yanlıları, başkent Erivan’da gösteriler yapmıştı.