Ermenistan’da muhalifler meydanlara çıktı: Paşinyan istifa

Yayın tarihi: 15 Aralık 2020 Salı 1:11 am - Güncelleme: 15 Aralık 2020 Salı 1:11 am

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes nedeniyle Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen muhalefet Ermenistan’da protesto düzenledi.

10 Kasım’da Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkesin gerginliği Ermenistan’da devam ediyor. Ateşkesin Ermenistan’ın aleyhine olduğuna savunan muhalefet Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını talep ediyor. Siyasi gerilimin devam ettiği ülkede istifa baskısı altındaki Paşinyan sabah saatlerinde kameraların karşısına geçerek istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta “sivil itaatsizlik” ilan eden muhalefet ise Paşinyan’ın istifası için her gün aralıksız eylemlerine devam ediyor. Akşam saatlerinde başkent Erivan’da bir araya gelen binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’nda yürüdü. Göstericiler, sık sık “Hain Nikol” sloganı attı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisine muhalefet liderleri ve sendika temsilcileri de katıldı.

Kitlesel eylemlere yarın da devam edileceğini açıklayan muhalefet yazılı bir açıklamada yayınladı. Açıklamada Paşinyan’ın istifa talebi yinelendi.