Ermenistan yine ateşkesi bozdu yine sivillere saldırdı

Yayın tarihi: 18 Ekim 2020 Pazar 9:19 am - Güncelleme: 18 Ekim 2020 Pazar 11:19 am

Azerbaycan’la Ermenistan arasında geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen Ermenistan ordusu ateşkes ihlalini sürdürüyor. Önceki gün Gence’ye saldırarak onlarca insanı öldüren Ermenistan’ın anlaşmanın kabulünden saatler sonra top atışına tekrar başladığı açıklandı.

Azerbaycan’la Ermenistan arasında geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen Ermenistan ordusu ateşkes ihlalini sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 18 Ekim’de saat 00.00’dan itibaren yeni bir geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen, Ermenistan ordusunun bir kez daha anlaşmayı büyük ölçüde ihlal ettiği belirtildi.

Ermenistan’dan Nahçıvan’a roketli saldırı

KURTARILAN KÖYLERE HAVAN VE TOPLARLA ATEŞ AÇILDI

Açıklamada, Ermenistan ordusunun Cerbayıl’ın çevresindeki bölgelere ve Araz Nehri boyunca kurtarılan köylere havan ve toplarla ateş ettiği bildirildi. Askerler arasında herhangi bir kayıp verilmediği ifade edilen açıklamada, saldırılara Azerbaycan ordusu tarafından gerekli cevabın verildiği aktarıldı.Tüm cephe boyunca kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğu da ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova’da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00’dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı “ateşkes” kararı almıştı.Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan’ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.15 Ekim’de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.Dün gece saatlerinde Gence’ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50’nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı. İki ülke 18 Ekim’de saat 00.00’dan itibaren yeni bir geçici insani ateşkes kabul edildi.Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bu karar AGİT Minsk Grubu eş başkanlarını temsilen ABD, Fransa ve Rusya başkanlarının 1 Ekim 2020 tarihli AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim 2020 tarihli açıklamasına dayanmaktadır. Karar 10 Ekim Moskova bildirisine uygun olarak kabul edildi” denildi.

İran’dan Azerbaycan ve Ermenistan’a uyarı