Fahrettin Altun: Ermenistan’a ait savaş uçağını biz vurmadık

Yayın tarihi: 29 Eylül 2020 Salı 5:15 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2020 Salı 5:46 pm

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Türkiye’ye ait bir F-16’nın, Ermenistan’a ait bir Su-25 uçağını düşürdüğünü ve pilotun öldüğünü iddia etti. İddiaya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yalanladı. Altun, “Ermenistan’a ait savaş uçağını biz vurmadık” dedi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ederken, Erivan’dan Türkiye’ye yönelik bir yeni bir suçlama daha geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı, Türkiye’ye ait bir F-16’nın, Ermenistan’a ait bir Su-25 uçağını düşürdüğünü ve pilotun öldüğünü iddia etti.

ALTUN’DAN YANIT: BİZ VURMADIK

İddiaya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan yalanlama geldi. Altun, “Ermenistan’a ait savaş uçağını biz vurmadık. Ermenistan böyle ucuz propaganda oyunlarına başvuracağına kadar işgal ettiği topraklardan çekilsin” diye konuştu.

AZERBAYCAN: OLMAYAN UÇAĞI YOK ETMEK İMKANSIZ

Azerbaycan hükûmeti, çatışmalarda F-16’ların kullanıldığı iddiasını bu sabah yalanlamıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Albay Vagif Dargahli, Ermenistan’ın “Azerbaycan’a ait bir F-16 uçağı vuruldu” iddiasına “Olmayan bir uçağı yok etmek imkansız” yanıtını vermişti.

BBC sunucusunun sözleri karşısında Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın zor anları!