Ermenistan logosu ve ‘Mezopotamyaspor’ iddiasına Diyarbekirspor’dan yanıt!

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 6:31 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 6:32 pm

TFF 2. Lig’de mücadele eden Diyarbekirspor’un, ismini Mezopotamyaspor olarak değiştireceği ve Ermenistan devlet armasına benzeyen bir logo kullanacağı iddia edilmişti. Diyarbekirspor, söz konusu iddiayı yalanladı.

TFF 2. Lig ekiplerinden Diyarbekirspor’un, isim değişikliğine gideceği ve Ermenistan devlet armasına benzer bir logo kullanacağı iddia edildi. Yeni isminin Mezopotamyaspor olacağı öne sürülen Diyarbekirspor yönetimi söz konusu iddiaları yalanladı.

Kulüp Başkanı Serkan Genç, takımın adının değiştirildiğine dair basında yer alan haberler ve tartışmaların kulüp bilgisi dışında geliştiğini belirtti.

DHA’ya açıklama yapan Genç, “33 medeniyete ev sahipliği yapmış, peygamberler ve sahabeler diyarı unvanını almış kültürler mirası kadim şehrimizle bin yıllardır özdeşleşmiş olan Diyarbekir ismini taşımaktan onur ve şeref duymaktayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gururla Diyarbekirspor ismini taşımaya devam edeceğiz. Hedefimiz yola çıktığımız ilk günkü gibi bu değerli ismi ve armayı üst liglere taşımaktır. Kamuoyuna saygılarımızla” ifadelerini kullandı.

Kulüp yönetiminin ayrıca önümüzdeki günlerde detaylı olarak basın açıklaması yapacağı kaydedildi.

Diyarbekirspor’da kaleci bilerek gol yediği şüphesiyle kadro dışı bırakıldı