Ermenistan savaşı sivil yerleşim yerlerine taşıyor

Yayın tarihi: 4 Ekim 2020 Pazar 12:11 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2020 Pazartesi 8:20 am

Ermenistan dün savaş alanıyla ilgisi olmayan bir yere, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye füze saldırısı düzenledi, 2’si çocuk 22 sivil hayatını kaybetti, 74 sivil yaralandı.

Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın ikinci büyük ve tarihi kenti Gence’yi füzelerle vurdu. İlk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 4 kişi de ağır yaralı.

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a kadar çok sayıda isim kınama mesajı yayımladı. Ermenistan dün ayrıca Azerbaycan toprakları içinde başka sivil yerleşimlere de saldırdı; hidroelektrik santralin bulunduğu sanayi kenti Mingeçevir kentine füzelerle saldıran Ermenistan ordusu, Hızı ve Abşeron bölgelerine 300 kilometre menzilli füzeler fırlattı.

Habertürk’ün aktardığına göre; Bölge kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kentte başka noktaların hedef alınabileceğini tehlikesine karşı valilik güvenlik toplantısı yaptı. Yapılan incelemelerde füzenin Ermenistan sınırından atıldığı belirlendi. Bölgede insanlar endişeli.

 

Aliyev’den Türk ordusu açıklaması

AZERBAYCAN: DAĞLIK KARABAĞ LİDERİ AĞIR YARALANDI

Azerbaycan Cumhurbaşkan Yardımcısı Hikmet Hacıyev, uluslararası olarak tanınmayan Dağlık Karabağ’ın lideri Araik Arutyunyan’ın ağır yaralandığını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Hacıyev, “Ordumuzun nokta atışı neticesinde Arutyunyan ağır yaralandı” ifadelerini kullandı.

Hacıyev, ‘diğer ayrılıkçıları da aynı kaderin beklediğini’ ifade etti. Hukuken Azerbaycan’ın parçası olan Dağlık Karabağ, fiilen Ermenistan’ın desteğindeki Ermeni ayrılıkçıların denetiminde.