Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan: Ateşkes ancak Türkiye ‘oyundan çekildikten’ sonra sağlanabilir

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 10:48 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba 10:48 pm

Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyan, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmaların ancak “Türkiye oyundan çıktıktan sonra” durdurulabileceğini belirtti.

Sputnik’in haberine göre; Rus gazetecilerle bir araya gelen Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, Dağlık Karabağ’daki çatışmaların ancak Türkiye ‘oyundan çıktıktan’ sonra durdurulabileceğini iddia etti.

“Şu anda Karabağ’da yerel bir çatışma değil, Azerbaycan ve Türkiye’nin uzun süredir hazırlandığı gerçek bir savaş var. Çatışmaların ancak üçüncü aktör (Türkiye) oyundan çıktıktan sonra durdurulması mümkün” diyen Sarkisyan, Ankara’nın çatışmaya dahil olması nedeniyle, Türkiye’nin Karabağ sorununun çözümünde arabulucu olamayacağını savundu.

‘Bunun Azerbaycanlıların kendi meselesi olsa da’ Türkiye’nin Azerbaycan’daki varlığının bu ülkenin egemenliğini zayıflattığını ileri süren Sarkisyan, “Tüm bunlar bölgeyi olumsuz etkiliyor, Kafkasya’daki tüm tabloyu tamamen değiştiriyor, durumu Türkiye’nin eksen olduğu farklı bir jeopolitik düzeye taşıyor” ifadelerini kullandı.

Sarkisyan ayrıca uluslararası arabulucuların Türkiye’yi çatışma bölgesinden ‘gitmeye’ ikna etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.