Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Umarım Türkiye-Ermenistan sınırı yakında açılır

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 8:36 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 8:36 pm

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan-Türkiye sınırının yakın zamanda açılmasını umduğunu belirterek, “Ermenistan ile Türkiye arasında normal ilişkiler kurmak için büyük bir fırsat var” dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, parlamentoda hükümetin 2022 eylem planına ilişkin raporu sunarken, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Ermenistan ile Türkiye arasında normal ilişkiler kurmak için büyük bir fırsat var” diyen Paşinyan Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depreme, insani ve komşuluk değerlerine dayalı bir mantıkla yanıt vermeye karar verdikten sonra, diplomatik ve siyaset dışı faktörler -insani değerler- sayesinde bu fırsat arttı”

Paşinyan, “Türkiye hükümeti ve kamuoyu da Ermenistan’ın eylemlerini bu şekilde algılayıp kabul etti. Türkiye de bizim samimiyetimize inanmasaydı Margara Köprüsü’nü mallarımıza açmazdı” diye konuştu.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında barış anlaşması sinyali

 

“UMARIM YAKIN GELECEKTE KOMŞULUK İLİŞKİLERİ İÇİN ZEMİN OLUŞUR”

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın ziyareti sırasında Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın önünde onlarca Ermenistan bayrağının dalgalandığını ifade ederek, bu olayın törensel olmadığını, umutsuzluğun hüküm sürdüğü yerde umudun doğabileceğinin ifadesi olduğunu vurguladı:

“Ermenistan ve Türkiye bayrakları, ilişkilerimiz ve yıkıcı depremin getirdiği yıkım üzerine dalgalandı. Umarım yakın gelecekte Ermenistan-Türkiye sınırı gerçekten açılır ve normal komşuluk ilişkilerinin gelişmesi için zemin oluşturulur. Bu bağlamda, üçüncü ülke vatandaşları ve diplomatik pasaport sahiplerinin (Ermenistan-Türkiye) sınır geçişine ilişkin anlaşmanın önümüzdeki aylarda hayata geçirilmesi son derece önemlidir”