Erman Toroğlu’ndan bomba iddia! Mehmet Büyükekşi’den Erdoğan’a istifa resti

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 10:20 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 10:20 pm

Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Suudi Arabistan’da Süper Kupa Finali‘nde Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı’nın pazarlık yapılmasıyla ilgili gündemi sarsacak iddiada bulundu. Toroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın krizin ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi’ye ‘istifa et’ çağrısı gönderdiğini Büyükekşi’nin de bunu reddettiğini söyledi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak Atatürk, İstiklal Marşı ve yurtta sulh cihanda sulh pankartının pazarlık konusu olmasından dolayı iptal edilen   Türkcell Süper Kupa final mücadelesinin krizi sürüyor.

Suudi’lerin Atatürk’ü pazarlık konusu yapmasının ardından sahaya çıkmayı reddederek Türkiye’ye dönen Fenerbahçe ve Galatasaray yönetiminin kararı karşısında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifa çağırısını iletti.

Süper Kupa Finali’nin oynanacağı tarih açıklandı

“ERDOĞAN İSTİFASINI İSTEDİ”

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Dedikodu dolaşıyor etrafta duyuyorum, kulağıma geliyor. Güya Spor Bakanı Osman Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye “İstifa et Cumhurbaşkanımız istiyor” demiş. Büyükekşi de demiş ki “Ben sizin söylemenizle istifa etmem kendisi bana söylesin. Ben şu anda istifa etmem EURO 2024 var ben bu şampiyonaya gideyim ondan sonra edeceksem de edeyim”

BİR AY İÇERİSİNDE 3 SKANDAL

Hakemlerin kararları nedeniyle sık sık eleştirilere maruz kalan TFF yönetimi, özellikle son aylarda adeta ateş hattında yürüyor.

MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının bitişinde Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın sahaya girerek Halil Umut Meler’e yumruk atmasıyla başlayan skandallar zinciri, bir hafta sonrasında İstanbulspor’un, Trabzonspor karşısında sahadan çekilmesiyle devam etmişti.

Olayların hemen ardından Suudi Arabistan’da yaşanan skandallar TFF’ye olan tepkileri artırırken, Büyükekşi’nin istifa edip etmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: TELE1