Erman Toroğlu Fenerbahçe tribünlerinde gerçekten kaç kişi olduğunu açıkladı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 5:20 am - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 5:20 am

Fenerbahçe – Galatasaray maçında yaşanan seyirci krizi devam ediyor. Galatasaray cephesinden Fatih Terim’in; “Seyircisiz oynadığımız tahmin ediyoruz ama maalesef seyirci var. Hem de bayağı bir var. Localar da dolu. Bize küfürler ettiler”açıklamasında sonra, Erman Toroğlu da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bir spor programına konuşan Erman Toroğlu: “Ankara’dan çok etkili birinden İstanbul emniyetine telefon geldi: Orada kaç kişi var, sayın. Onlar da tribüne çıkıp sayarak bildirdiler. Tribünde 250 kişi vardı.150 sağlık çalışanının dışında 40-50 de hakim ve savcı vardı.” açıklamasında bulundu. Toroğlu, Spor Bakanı Kasapoğlu statta olduğuna göre, Ankara’dan arayan kim olduğunu ise açıklamadı. Onu da siz tahmin edin dedi.

Spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun canlı yayına bağlanarak yaptığı konuşması şöyle:

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DEĞİL, HAKİM VE SAVCILAR

Maç haftası 3 kişi konuşuyor. Birisi İstanbul Emniyet Müdürü, Ankara’dan çok üst düzey birinden telefon geliyor. Diyor ki; olaylar, küfürler varmış bu işlere bakın ve bana tribünde kaç kişi olduğunu söyleyin. Emir veriyorlar, gidip bakıyorlar, o tribünde 250 kişi oturuyor diyorlar. Yaptığım istihbarata göre, yakın çekimlerle kim olursa olsun savcılığa verileceği söyleniyor. Verirler mi vermezler mi bilmiyorum. Yalnız orada sağlık çalışanı yok. 45-50  tane hakim-savcı var orada. Sosyal mesafe yok.

SERVET YARDIMCI VE FEDERASYON BAŞKANI İZİN VERDİ

Çok yanlış karar alıyorlar ve karar uyguluyorlar. Bu karar uygulanırken bana gelen istihbaratta, Servet Yardımcı bu emri verdi diyorlar. Federasyon başkanının da buna izin verdiği söyleniyor ve hatta Servet Yardımcı ile Federasyon başkanının bugün ortak basın açıklaması yapacağı da bildiriliyor. Fakat o tribünlerde 250 kişi olduğu söyleniyor. O tribünün toplamı zaten 1o50 kişi. Galatasaray’ın kaptanı Arda Turan’ın da çok çirkin küfrettiği söyleniyor ve bu tespit edilirse Arda hakkında cezai işlem başlatacaklar deniliyor.  O tribünlerden küfredenleri tespit edip, onlara cezai işlem başlatacakları söyleniyor, uygularlar mı bilemiyorum. Bir Galatasaray kaptanının bu yaptığı son derece çirkin bir şey.

TAKIMIMIZA, ÇALIŞANLARIMIZA KÜFRETTİLER

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim ise yayıncı kuruluşa verdiği röportajda; “Seyircisiz oynadığımız tahmin ediyoruz ama maalesef seyirci var… Hem de bayağı bir var. Localar da dolu. Takımımıza, çalışanlarımıza, yardımcılarımıza küfürler… Hepsini tespit ediyoruz biz ama hiçbir temsilcinin hiçbir şey yaptığı yok” ifadelerini kullanmıştı.

Konunun takipçisi olacaklarını açıklayan Galatasaray cephesi, GS TV aracılığıyla bir paylaşımda bulundu. Galatasaray Kulübü Kurumsal İletişim Direktörü Ömer Kükner, açıklamalarda bulundu.

GALATASARAY CEPHESİNDEN FLAŞ İDDİA!

Kadıköy’de oynanan derbi öncesinde stadyumda yaşadıklarını anlatan Kükner, yetkililerin Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e akreditasyon kartı sorduğunu, Fenerbahçeli taraftarlara ise kimlik doğrulaması olmadan önceden belirlenen bir şifreyle içeri alınmasına tepki gösterdi. Ömer Kükner, Kadıköy’de yaşanan seyirci krizi için şu sözleri kullandı:

“Başkanımız Galatasaray heyetiyle birlikte geldi. Başkanımıza aşağıda akreditasyon kimliği sorulmuş. Bu çok ayıptır. Biz burada hiçbir zaman diğer kulüplerin başkanlarına böyle bir uygulama yapmıyoruz.

ÖMER KÜKNER: “1907 DİYEN İÇERİ GİRDİ!”

Sorulması hukuken doğrudur ama adabımuaşeret gereği ayıptır. Böyle bir şey olamaz. Başkanımızı 1-2 dakika bekletmişler. Sonra yukarı çıktı başkanımız. Herkesin içeri girmesini sağladıktan sonra en son kendisi gelir.”

Kükner ayrıca, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in, karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına karşın çok sayıda sarı-lacivertli taraftarın tribünde bulunmasından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na şikayette bulunduğunu da sözlerine ekledi.