Erkan Baş’tan üçüncü ittifak çağrısı! Bir yol daha var

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 7:27 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 12:28 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ‘üçüncü ittifak’a işaret etti. Baş, “Bir yol daha var bu yolu hep birlikte inşa ediyoruz” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ittifak görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinin üçüncü ittifak için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen Baş, “Halk toplantılarından çıkardığımız bir görev ve sorumluluk olarak çeşitli partiler ve demokratik kitle örgütleriyle olası 3. İttifak önerimize dair değerlendirmelerimizi paylaşmak ve dostlarımızın görüşlerini almak üzere çeşitli ziyaretlere başladık. Şu ana kadar parti heyetlerimiz, Halkların Demokratik Partisi, (hdp) Emek Partisi (EMEP) ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile bir araya geldi. Bugün Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) ziyaret edeceğiz, yarın Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile görüşme gerçekleştireceğiz. Ayrıca Sol Parti ile heyetler arası bir buluşmamız ve bu görüşmelerimiz devam edecek. Türkiye İşçi Partisi’nin önerdiği yolu paylaşıyoruz, birlikte bir yol arayan tüm kesimlerle görüşeceğiz. Siyasi partilerin, sendikaların, meslek örgütlerinin yanı sıra demokratik kitle örgütleri, dernekler ve platformlarla devam edecek bu görüşmelerde, Türkiye’nin yakın geleceği için yaşamsal önemde gördüğümüz 3. ittifaka dair halk toplantılarımızla şekillenen görüşlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Baş, konuşmasına şöyle devam etti:

‘ÜÇÜNCÜ İTTİFAK, TÜRKİYE’NİN BÜTÜN SİYASİ DENGELERİNİ ALT ÜST EDECEK KADAR ETKİLİ BİR GÜÇ OLACAK’

“Hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir tutum alınması gerektiğine dair bir tartışma sürdürüyoruz. Hem de milletvekilliği seçimlerinde halkımızın saray rejiminden kurtulmak isteyen milyonlarca yurttaşın daha güçlü muhalefetle tanışması için çaba içerisindeyiz. Bunun yaratacağını hissettiğimiz umut sorumluluklarımızı artırıyor. Türkiye İşçi Partisi adına şunu açık biçimde ifade edebiliriz: Özgürlük, eşitlik, demokrasi ve barış isteyen yurttaşlarımız alternatifsiz kalmayacak. Bunun için Türkiye İşçi Partisi üzerine düşen sorumluluğun farkında. Sorumluluğun gereği olarak fedakarca bir yaklaşım içinde. Yurttaşlarımıza ‘Bir yol daha var bu yolu hep birlikte inşa ediyoruz’ diyerek seslenmek istiyorum. Biz, o yolu görüyoruz ve bu yolun yaratılması konusunda önümüze çıkacak tüm engelleri hep birlikte aşabileceğimize inanıyoruz. Bu üçüncü ittifakın, yeni yolun toplumsal muhalefetin Türkiye’nin tüm siyasi dengelerini alt üst edecek kadar etkili bir politik güç olarak ortaya çıkacağına ilişkin inancımızı paylaşmak istiyorum.”

Arzu Çerkezoğlu ve Erkan Baş TELE1’e konuştu: AKP pandeminin yükünü işçi sınıfına yükledi