Erkan Baş’tan Onur Şener iddiası! “Katil zanlıları sabıka kayıtlarına rağmen memur yapıldı”

Yayın tarihi: 4 Ekim 2022 Salı 5:08 pm - Güncelleme: 4 Ekim 2022 Salı 5:27 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, istek şarkının sözlerini bilmediği için öldürülen Müzisyen Onur Şener’in katil zanlılarının sabıka kayıtlarına rağmen memur yapıldığını öne sürdü.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, haftalık basın toplantısında konuştu. Erkan Baş, sahne aldığı sırada kendisinden istenen şarkının sözlerini bilmediği gerekçesiyle öldürülen Müzisyen Onur Şener hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Cinayeti eleştiren Baş, “Daha vahim tarafı katil zanlılarının sabıka kayıtlarına rağmen devletin kadrolu memuru yapılmış olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“HALKA TEPEDEN BAKMALARINA LANET OLSUN”

Erkan Baş, yaşanan cinayetin iktidar tarafından ve memurların halka tepeden bakan bir ortamın yaratılmasının sonucu olduğunu savundu.

Baş, “Onur Şener. Bir müzisyen iki gün önce işini yaptığı sırada bir bürokrat, bir mühendis ve bir müfettiş tarafından vahşice katledildi. Güçten hırstan gözü dönmüş rejimin suç ortakları, sokaklarda sömürge valisi gibi gezen katiller bir yurttaşımızı, iki çocuk babası bir müzik emekçisini katlettiler. Lanet olsun! Bunlara lanet olsun. Bunların aşağılık komplekslerine, güçle hırsla bu halka tepeden bakmalarına lanet olsun” dedi.

TİP Meclis toplantısına katılmadı! “Sadece Erdoğan’ın konuşması için Meclis’in toplanmasını reddediyoruz”

“POLİTİK CİNAYETTİR”

TİP Genel Başkanı Baş, cinayetin “münferit bir olay” olarak değerlendirilmesine de tepki gösterdi. Baş, cinayetin münferit bir olay değil, politik bir cinayet olduğunu iddia etti.

Baş, “Yarattıkları bu hukuksuz düzene lanet olsun. Şimdi iktidar mensupları da çıkıp diyor ki olay münferit. Değil kardeşim. Münferit filan değil. Adalet sisteminin paramparça edildiği, hukuksuzluğun genel kaide olduğu, katillerin sırtının sıvazlandığı, iktidar sahiplerinin cezasızlık zırhıyla donatıldığı bu memlekette hiçbir cinayet münferit değildir. Tıpkı öldürülen kadınlar gibi. Tıpkı görevi başında katledilen akademisyen Ceren Damar gibi Onur Şener cinayeti de politik cinayettir” ifadelerini kullandı.

“SABIKA KAYITLARINA RAĞMEN…”

Erkan Baş son olarak, katil zanlılarının sabıka kayıtlarının olduğunun bilinmesine rağmen devlet memuru yapıldıklarını iddia etti.

Baş, “AKP devletinin şımarık, güçten, hırstan gözü dönmüş memurları bir müzisyeni sırf istedikleri şarkıyı bilmediği, çalmadığı için yüzünü camla parçalayarak katlettiler. Daha vahim tarafı katil zanlılarının sabıka kayıtlarına rağmen devletin kadrolu memuru yapılmış olmasıdır” şeklinde konuştu.

Erkan Baş: Seçim ikinci tura kalırsa bu bizim adayımız olur!