Erkan Baş’tan Koca’nın savunmasına tepki: Mesele sorumlu olanların, acıları istismar etmesi

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 2:10 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 2:36 pm

Bakan Koca’nın İzmir’de 91 saat sonra enkazdan çıkarılan Ayda’ya ilişkin yaptığı açıklamaya tepkiler sürüyor. Koca, gelen tepkilere karşı kendini, “Soruyu soran Acil Tıp Uzmanı bir UMKE gönüllüsüydü” sözleriyle savunurken, TİP Genel Başkanı Baş ise Koca’ya “Fav’a yaslanmayın, düşersiniz” cevabını verdi.

İzmir’de 91 saat sonra enkazdan çıkarılan Ayda, köfte ve ayran istediğini söylemişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bunu paylaşarak “Ayda’nın acıyan bir yeri yok. Köfte ve ayran istiyor” tweetini atmıştı.

Bunun üzerine Bakan Koca’ya tepki yağdı. Tepkilerden biri de Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’tan geldi. Baş, TBMM’de yaptığı açıklamada Bakan Koca’nın tweetini göstererek, “Memleketin Sağlık Bakanı’na bakın; ‘Ayda’nın acıyan bir yeri yok’… Ayda’nın anası yok anası… Sizin iktidarınız yüzünden Ayda’nın anası yok artık!” ifadelerini kullanmıştı.

“SORUYU SORAN BİR UMKE GÖNÜLLÜSÜYDÜ”

Bakan Koca, tepkiler üzerine bir tweet daha paylaşarak, “HERHANGİ BİR YERİN ACIYOR MU AYDA? Soruyu soran Acil Tıp Uzmanı bir UMKE gönüllüsüydü. Göçük altından çıkarılıp, ambulansa alınan 3 yaşındaki bir çocuğa hayata dönüş anında soru acaba nasıl sorulmalıydı” sözleriyle kendini savundu.

“FAV’A YASLANMAYIN, DÜŞERSİNİZ”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Koca’nın bu paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi. Baş, “Can kurtaran kişi o anda her şeyi söyleyebilir, kimse bunu tartışmıyor. Mesele, sorumlu olanların, çözüm üretmesi gerekenlerin bu emekleri ve acıları istismar edip şov yapması! Fav’a yaslanmayın, düşersiniz, diyoruz.” ifadelerini kullandı.

AYDA’NIN SAĞLIK DURUMU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 13.30’da yaptığı basın açıklamasında Ayda’nın yoğun bakımda olduğunu ancak genel durumunun iyi olduğunu duyurdu. Koca, Ayda’nın birkaç gün içerisinde yoğun bakımdan çıkarılarak servise alınabileceğini açıkladı.