Erkan Baş’tan kararı okutan Bekir Bozdağ’a tepki: Bu bize tarihin bir ironisidir

Yayın tarihi: 30 Ocak 2024 Salı 6:50 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı 6:51 pm

Hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliği düşürüldü. TBMM kürsüsünde konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, kararı okutan Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’a sert sözlerle tepki gösterdi.

AYM kararına rağmen hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği, Meclis’te yoğun protestolar eşliğinde düşürüldü.

Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin Yargıtay kararı okunmadan önce TİP Genel Başkanı Erkan Baş Meclis kürsüsünde konuştu.

Can Atalay’ın vekilliği protestolar eşliğinde düşürüldü! Bozdağ’a Anayasa kitapçığı fırlatıldı

Kararı okutan Bekir Bozdağ’a tepki gösteren Erkan Baş şunları söyledi:

“Usulsüz değil, kanunsuz bir işlem yapılıyor. Anayasa’yı ayaklar altına alan bir darbe girişiminin tamamlanmasını izliyoruz. ‘AYM’nin kararlarını tanımayalım’ diyen Yargıtay kararının divanda okutulmasını reddediyoruz. Eğer divan Anayasa’yı tanımazsa divan yoktur. Her şey sorgulanır hale gelir. Karar okunacak Atalay’ın vekilliği düşürülecek.

“MİLLETVEKİLİ DEĞİLSE NEYİ DÜŞÜRÜECEKSİNİZ?”

Yani milletvekiliymiş. Milletvekiliyse neden hapiste tutuyorsunuz? Değilse neyi düşüreceksiniz? Gezi’de de beraberdik. Bütün duruşmalarını izledim. Biz yaptığımızı savunuruz. Söylediğimizi yaparız. Burada karar okunacak Meclis Başkanı yok. ‘Bu usulsüzlük’ diyorsanız Kurtulmuş usulsüzluk yapıyor aylardır.

Numan Kurtulmuş okumuyor bu kararı, Celal Adan okumuyor, Gülizar Hanım okumuyor, Sırrı Süreyya okumuyor ama Bekir Bozdağ okuyor.

“TÜRKİYE’DE ADALETİ KATLEDEN BEKİR BOZDAĞ’A YAPTIRIRSIN BUNU ANCA”

Bu da bize tarihin bir ironisidir. Hak ediyor okumayı çünkü. Kimsenin açıkça ‘Ben bu kararı okumayacağım’ diyemediği bir şeyi Meclis’in açılışına 3 dakika apar topar geçirelim diyorlar. Bazen suçlu olduklarını bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işlerini onlara yaptırırlar. Türkiye’de adaleti katleden Bekir Bozdağ’a yaptırırsın bunu anca.”

Kaynak: TELE1