Erkan Baş’tan ‘Can Atalay’ çağrısı: Sorumluluk Numan Kurtulmuş’un omuzlarındadır

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2024 Cuma 10:59 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2024 Cuma 10:59 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AYM’nin Can Atalay kararının ardından açıklamada bulundu. Gerekli adımları atmaya hazırlandıklarını söyleyen Baş, “Bu adımların atılmasının sorumluluğu TBMM Başkanı olarak Numan Kurtulmuş’un omuzlarındadır” dedi.

AYM’nin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğu kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Atalay için tahliye başvurusu yapıldı. Atalay’ı cezaevinde ziyaret eden TİP Genel Başkanı Erkan Baş sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“Sabah saatlerinde Silivri’de sevgili Can ile birlikteydim. Uzun uzun değerlendirmeler yaptık. Çok umutlu, çok kararlı. güçlü ve iyi olduğunu söylemek isterim. Herkese sevgileri selamlarını iletti. Yürek dolusu teşekkürlerini iletmemi istedi diyen Baş, TBMM Başkanı Numan Kurtuluş ile konuştuğunu, pazartesi günü gereken adımları atacaklarını söylediklerini ifade etti. Baş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncay Bakırhan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Baş söz konusu videoyu şu ifadelerle paylaştı:

“TBMM’Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRMAK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”

“Bugün önce Silivri’de Hatay milletvekilimiz Can Atalay ile, ardından TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşmeler yaptık.

Can Atalay milletvekilidir. Hakkında kesinleşmiş bir hüküm yoktur. TBMM’de gerçekleştirilen işlem hukuken yok hükmündedir. TBMM Başkanlığını konu hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz.

Atalay’ın özlük hakları iade edilmeli, tahliye olup yemin etmesi ve görevine başlaması sağlanmalıdır. Bu adımların atılmasının sorumluluğu TBMM Başkanı olarak Numan Kurtulmuş’un omuzlarındadır.

Aksi takdirde ortak çağrımıza destek olan tüm siyasi partilerle birlikte ortak bir tutumla TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmak için gerekli adımları atacağız.”

Can Atalay için tahliye başvurusu

Kaynak: TELE1