Erkan Baş’ın “Özgürlük Yürüyüşü” dokuzuncu gününde: Aladağ aileleri ve Zeydan Karalar yürüyüşe katıldı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 10:38 am - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 5:09 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın dokuzuncu gününe giren “Özgürlük Yürüyüşü”ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Aladağ yurt yangınında çocuklarını kaybeden aileler adına Ali Köylü destek verdi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, İş insanı Osman Kavala, Yönetmen Çiğdem Mater, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Mine Özer’in cezalarının Anayasa Mahkemesi tarafından onanmasının ardından Hatay’dan Ankara’ya doğru başlattığı Özgürlük Yürüyüşü dokuzuncu gününde.

Yürüyüşe toplumun çeşitli kesimlerinden destek gelirken yürüyüşün bugünkü bölümüne Can Atalay’ın avukatlığını yaptığı Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016’da çıkan yurt yangınında çocuklarını kaybeden aileler adına Ali Köylü de katıldı.

Yürüyüşe katılanlar arasında Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve CHP Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu da yer aldı.

TİP’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Genel Başkanımız Erkan Baş, #ÖzgürlükYürüyüşü’nün 9. gününde Adana’nın Aladağ ilçesindeki bir tarikat yurdunda 7 sene önce işlenen Aladağ Katliamı’nda aramızdan alınan kız çocuklarına adalet için; Aladağ’ın avukatı, Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ın özgürlüğü için yürüyor. Genel Başkanımıza, İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, Aladağ Aileleri adına Ali Köylü, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu, Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek, Toplumsal Özgürlük Partisi, Halkevleri, KESK, Haber-Sen, CHP 26. Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş ve Gazeteci Ercüment Akdeniz eşlik ediyor. Gösterdikleri destek ve dayanışmadan ötürü konuklarımıza teşekkür ediyoruz!”

ERKAN BAŞ: ALADAĞ’DA KATLEDİLEN KIZ ÇOCUKLARI İÇİN YÜRÜYÜRORUZ

Erkan Baş, Hatay’dan başlayan yürüyüşlerinin Adana’ya vardığını söyleyerek Adana ve Can Atalay dendiğinde akıllara Can Atalay’ın da avukatı olduğu Aladağ Yurt Yangını’nın geldiğini ve bu yangında hayatlarını kaybeden çocuklar için yürüdüklerini ifade etti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Baş şu ifadeleri kullandı:

“#ÖzgürlükYürüyüşü’nün 9. gününde Adana’dayız. Bugün, Can Atalay’ın avukatlıklarını yaptığı, Aladağ’da Süleymancılar’ın yurdunda katledilen kız çocukları için yürüyoruz. Bilirkişi raporlarında Aladağ’daki yurtta çıkan yangının eskiyen elektrik şalterlerinden ötürü çıktığı ve ortada 12 insanın ölümüne sebep olan bir ihmal; yani bir cinayet olduğu sabit olmasına rağmen davanın sanıklarının sırtı sıvazlandı. Ama Aladağ’daki 11 kız çocuğunu savunan Hatay Milletvekilimiz, Avukat Can Atalay hukuksuz yere Silivri zindanlarında tutulmaya devam ediliyor! Saray Rejimi’nin özeti budur! Bu yüzden Can Atalay, Silivri’de. Ancak onu oradan mutlaka alacağız, özgürlüğümüzü mutlaka kazanacağız!”

“BİZ HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ”

Yürüyüşe katılan Ayhan Barut, sosyal medya hesabından bir destek mesajı yayınladı.

Barut şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve yoldaşlarının Hatay Milletvekili Can Atalay’ın özgürlüğü için başlattığı özgürlük yürüyüşüne Adana’da destek verdik. Gezi onurumuzdur. Halkın iradesine, demokrasi, adalet ve özgürlüklerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz haklıyız, biz kazanacağız.”

İmamoğlu’ndan Özgürlük Yürüyüşü’ne destek