Erkan Baş üçüncü ittifakın ne zaman ilan edileceğini açıkladı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:59 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:01 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Lideri Erkan Baş, yedi siyasi yapının bulunacağı üçüncü ittifakın ilan edileceği tarihi açıkladı. Baş, “15 – 20 gün içerisinde ilan edilecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri (HE) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu, ittifak ilan etmeyi planlıyor. 

Kocaeli’nde partisinin düzenlediği halk buluşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan  TİP Genel Başkanı  Erkan Baş, üçüncü ittifakın ilan edileceği tarihi duyurdu.

Sözcü’nün aktardığına göre; baraj sisteminin de ittifaklar ile sona erdiğini vurgulayan Baş şunları dile getirdi:

“Üçüncü ittifak 15 – 20 gün içerisinde ilan edilecek. Üçüncü ittifak barajı geçtiği zaman, ittifakın bütün partileri barajı geçmiş sayılıyor. Dolayısıyla, ‘Ben size oy vermek istiyorum ama barajı geçemediğimiz için veremiyorum’ diyen olursa böyle bir durum kesinlikle yok. Bu ittifak yüzde 7’yi geçtiği anda baraj problemi ortadan kalkıyor. Baraj kalktığı andan itibaren de her parti aldığı oy kadar milletvekili çıkartır”

Karamollaoğlu’ndan ‘altılı masa’ açıklaması: Sözlerim çarpıtıldı