Erkan Baş: Ortak aday etrafında ilk turda bu işi bitirelim

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 11:44 pm - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 10:03 am

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin “Mümkünse ortak aday etrafında ilk turda bu işi bitirelim.” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100 ekranında Candaş Tolga Işık’ın konuğu oldu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendiren Baş, “Bizim önce kurtuluşa sonra kuruluşa ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Baş, şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim önce kurtuluşa sonra kuruluşa ihtiyacımız var. Nasıl? Geçen seçim yaptığımız hatayı yapmayalım. Mümkünse ortak aday etrafında ilk turda bu işi bitirelim. Biz Hatay’da Parti Meclisi’ni iki gün boyunca toplayacağız. Değerlendireceğiz. Sonra Emek ve Özgür İttifakı’nın bileşenleriyle toplanacağız. Diyeceğiz ki ortak tutum alalım. Süreci görmüş oluruz, netleşmiş olur. Önümüzdeki bir hafta oturur değerlendiririz. 10 Mart’ta Erdoğan seçim kararı alacak. Biz iki buçuk yıl önce ne söylüyorsak aynısını söylüyoruz. Bu memleketin saray rejiminden kurtulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiririz.”

Millletvekili evi sosyal medyada gündem oldu.

Candaş Tolga Işık: Ankara’da bir ev tutup 4 milletvekilinin orada kaldığı doğru mu?

Erkan Baş: Aldığımız maaşları parti için kullanıyoruz. Bir davanın oradaki sürdürücüleriyiz. Meclis de 3 gün çalışıyor. Neden 4 ev tutalım ki? Bir ev tuttuk.

Candaş Tolga Işık: Öğrenci evi mi?

Erkan Baş: Hayır milletvekili evi.

Erkan Baş’tan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek