Erkan Baş neden Gebze’den belediye başkan adayı olduğunu anlattı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 7:51 am - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 7:51 am

Gebze’den belediye başkan adayı olan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Gebze Türkiye’nin en önemli işçi havzalarından biri, Türkiye İşçi Partisi’nin iddiasını somutlaştırabileceği yerlerin başında geliyor” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli’nin Gebze ilçesinden belediye başkan adayı oldu. Baş’ın bu kararının sebebi merak edildi.

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Baş, kararı nasıl verdiğini şöyle anlattı:

“Aslında Türkiye İşçi Partisi’ni yakından takip edenleri şaşırtmamalı. Siyaset bir iddia ve bu iddiayı gerçek kılabilme işidir. Bizim en önemli iddialarımızdan birisi emeğiyle yaşayan insanları siyasetin merkezinde bir güç haline getirmekte. Gebze Türkiye’nin en önemli işçi havzalarından biri, Türkiye İşçi Partisi’nin iddiasını somutlaştırabileceği yerlerin başında geliyor. Yerel seçimler son derece kısır bir tartışma düzlemine sıkışmış durumda ve ülkenin çok büyük çoğunluğunu oluşturan insanlar işçiler, bırakın görünmeyi sesleri bile duyulmuyor. Öncelikle işçi sınıfını yerel seçim sürecinde de etkin bir güç haline getirmek istiyoruz. Bu iddiamızı gerçekleştirebilmek için nasıl bir yol izleyelim diye düşündük taşındık. Adaylığım da bu tartışmanın içinde önce il ve ilçe örgütlerimizde gündem olmuş, ardından Parti Meclisi gündemine geldi, karar oluştu ve aday oldum. Sadece bu adaylık dahi matematik hesabına dönüşen seçimlerde Gebze’nin varlığını, Gebze’nin bir işçi havzası olduğunu konuşturmaya, tartıştırmaya yetti, demek ki doğru karar vermişiz. Bu vesileyle daha şimdiden Gebze’yi, Gebze başta olmak üzere tüm Türkiye’de işçilerin yaşam koşullarını konuşmaya başladık, dahası da olacak.”

SEÇİLİRSE GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKACAK MI?

Baş, seçildiği takdirde partisinin genel başkanlığını bırakıp bırakmayacağına yönelik ise, “Benim için en tali konu bu. Bizi biraz tanıyan herkes düzen partilerinden farklı bir anlayışımız olduğunu bilir. Bizde her görev, bir sorumluluktur. Genel Başkanlık bir siyasi kariyer makamı, bir koltuk olarak görülmediği için, bunun bizim açımızdan hiçbir önemi yok. İşçi sınıfının mücadelesini bir adım ileri taşımak için partim bana hangi görevi verirse orada olurum” diye konuştu.

Erkan Baş belediye başkan adayı oldu!

Kaynak: TELE1