Erkan Baş: Metin Göktepe’nin ablası da polisler yargılansın diyen müfettiş de TİP’ten aday!

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 11:28 pm - Güncelleme: 30 Mart 2023 Perşembe 1:58 am

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş TELE1’de yaptığı açıklamalarda, Metin Göktepe’nin öldürüldüğü olayda polislerin yargılanması doğrultusunda rapor hazırlayan dönemin İçişleri Bakanlığı müfettişinin TİP’ten adaylık başvurusu yaptığını açıkladı.

TELE1’de yayınlanan  Şimdiki Zaman programına konuk olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baş, haber takibi sırasında gözaltına alınıp işkence ile öldürülen Metin Göktepe’nin ablasının TİP’ten aday olduğunu belirterek olayda yargılanan polislerin yargılanmasını isteyen İçişleri Bakanlığı müfettişinin de TİP’ten aday olduğunu söyledi. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında da konuşan Baş, “Muharrem İnce benim için 24 Haziran 2018 akşamı bitmiştir” dedi. Baş seçimlerde öncelikli hedeflerinin, “Türkiye’yi bu ucube sistemden kurtarmak. Tayyip Erdoğan’a hayatı boyunca yaşamadığı büyük bir yenilgiyi yaşatmak” olduğunu söyledi.

Baş’ın açıklamaları şöyle:

“Metin Göktepe’nin ablası da polislerin yargılanması doğrultusunda rapor hazırlayan dönemin İçişleri Bakanı müfettişi de TİP’ten adaylık başvurusu yaptı.

Türkiye’de bir baraj oluşturulmuştu ve özellikle solun toplumsal tabanı olan işçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, gençlerin siyasete katılım kanalları daraltılmıştı. TİP, Gezi’den aldığı güçle bu alanı açtı. En büyük farklılığımız budur. Kitlesel ölçekte işçiler, gençler, aydınlar, sanatçılar siyaset yapabilecekleri bir mecra olarak TİP’i gördüler ve yarattığımız enerjinin temel kaynağı budur. Günde 3-4 saat uyuyarak bütün arkadaşlarımla beraber çalışıyoruz. Partinin yönetim kademelerine uykuyu yasaklamış durumdayız. Büyük bir enerjiyle çalışıyoruz ve başaracağımıza inanıyoruz. Yeni bir dönemi açan güçler arasında sosyalistler de olacak ve bu sadece sosyalistler açısından değil, Türkiye’nin önümüzdeki yüz yıllık geleceği açısından çok önemli bir kazanımdır.”

Erkan Baş resmen Beşiktaş’ta! İşte kimlik kartı

“2,8 OYUMUZ VAR”

 

“İlk basın emekçileriyle buluşma düzenlediğimizde benim önümdeki anketlerde TİP’in oyu 0.2 gösteriyordu. O zaman dedim ki Türkiye İşçi Partisi’nin hedefi en az yüzde 3 almak ve parlamentoda grup kuracak bir çoğunlukla parlamentoda olmaktır. Bununla dalga geçildiğini biliyorum.  1965’te Türkiye İşçi Partisi’nin 2,9 almıştı bizim onu aşmamız gerekiyor. Bu Türkiye İşçi Partisinin kendi adına koyduğu bir hedeftir. Bugün geldiğimiz noktada incelediğim ankette 2.8’i gördük. Şunu görüyoruz. Anketlerde artış var. Partinin üye sayısı arttı. Çevre örgütlerinin, kadın örgütlerinin, LGBT’lerin kendi içinden belirleyeceği kişilere yer vereceğiz demiştik. Bizde kararı veren Genel Başkan değildir. Bizde kararı kurullar verir. Kadın hareketi aktivistiyseniz partinin kadın bürosuyla görüşün. LGBT+ hareketinden geliyorsanız LGBT+ büromuzla konuşun yani hangi alanda mücadele ediyorsanız o alanda partimizin bürolarıyla konuşun onlar karar versin aday olup olmayacağınıza. Yeni bir siyaset tarzını Türkiye’ye kabul ettireceğiz ve bu siyaset tarzı ilerde Türkiye’ye egemen olacak”

“İNCE BENİM İCİN 2018’DE BİTTİ”

“Ben Muharrem İnce ile olan defterimi 2018’in 24 Haziran akşamında kapattım. Bazen siyaset böyledir. Çok uzun süre çok iyi şeyler yaparsın kötü şeyler yaparsın ama tarihin kritik dönemlerinde neler yaptığınız önemlidir. O gün itibariyle siyasete veda ettiğini düşünüyorum. Şu anda  benim iddiam hedefim bu seçimin ilk turda bitmesidir. Biz elimizden geldiğince buna çaba göstereceğiz.”

“HEDEFİMİZ UCUBE SİSTEMDEN KURTULMAK”

“İlk hedefimiz Türkiye’yi bu ucube sistemden kurtarmak. Tayyip Erdoğan’a hayatı boyunca yaşamadığı büyük bir yenilgiyi yaşatmaktır. Ortak özelliği mücadelecilik, bu sistemi top yekun karşısına almak hiç teslim olmamış olmak ve en önemlisi geride kalan 20 yıllık dönemde bu memlekete yaşatılanların hesabını sormak konusunda kararlı bir toplulukla yurttaşın karşısına çıkacağız. Önümüzdeki dönem millet ittifakı kendisine bir misyon belirlemiş. Diyor ki, ‘AKP yirmi yıldır devleti mahvetti. Biz devletin sigortasıyız devleti yeniden raylarına oturtacağız’ Emek ve Özgürlük İttifakı olarak biz de diyoruz ki ‘Biz de halkın sigortasıyız’ eğer ki Millet İttifakı yurttaş lehine bir tutum alırsa destekleyeceğiz ama yurttaş aleyhine bir tutum alırsa en kararlı biçimde muhalefet edeceğiz”