Erkan Baş: Herkes indireceği bir Tayyip Erdoğan fotoğrafı seçecek

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 6:43 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 6:44 pm

Maltepe’de 1 Mayıs kutlamasında konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş 14 Mayıs’a ilişkin “Aramızda bir iş bölümü yapacağız. Herkes indireceği bir Tayyip Erdoğan fotoğrafı seçecek” dedi.

İstanbul’da 1 Mayıs mitinginin bu yılki adresi Maltepe Etkinlik Alanı’nda işçilere seslenen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş 14 Mayıs seçimleri sonrası ilişkin konuştu. Aralarında iş bölümü yapacaklarını söyleyen Baş “Herkes indireceği bir Tayyip Erdoğan fotoğrafı seçecek” ifadesini kullandı.

İşçi sınıfı 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı!

‘İŞÇİ DÜŞMANLARININ İKTİDARINDAKİ SON 1 MAYIS’

“Bu 1 Mayıs işçi düşmanlarının iktidarında kutladığımız son 1 Mayıs olacak” diyen Baş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu 1 Mayıs kadın düşmanlarının yönettiği ülkedeki son 1 Mayıs olacak. Kürt düşmanlarının, Alevi düşmanlarının son 1Mayıs’ını yaşıyoruz hep beraber. Sadece 13 gün sonra buralarda toplanan onbinlerce insan hep beraber tarihe bir not düşeceğiz: bu ülkede zalim bir iktidar vardı, halkına zulmediyordu, aç ve yoksul bırakıyordu, o iktidar var ya o iktidar ‘artık yok’ diyeceğiz.

Taksim’de 1 Mayıs! Gözaltılar var

‘LALE DEVRİ NASIL BİTTİYSE SÜLALE DEVRİ DE ÖYLE BİTECEK’

Hep birlikte engelleri aşa aşa, baskılara, zorbalıklara, onların bizi, halkı yok sayma girişimlerine karşı bir dakika diyoruz. Biz halkız ve halk örgütlendiğinde, omuz omuza verdiğinde onun önünde duracak hiçbir zalim yoktur, olamaz, olmayacaktır. Şimdi büyük bir kararlılıkla, daha önce verdiğimiz her sözü, bu ülke halklarına verdiği her sözü bugüne kadar tutan Türkiye İşçi Partisi olarak halkımıza verdiğimiz son sözü tutmaya hazırlanıyoruz, ‘Bu saray iktidarından kurtulacağız’ demiştik. Biz bunu söylediğimizde hayal gördüğümüzü iddia edenler vardı. Hiç tartışmaya girmedik, kendimize ve halkımıza inandık. Şimdi geldiğimiz aşamada bu alanda toplanan herkeste aynı coşkuyu, aynı inadı, aynı umudu görüyoruz. Sizden küçücük bir şey daha istiyorum; şuradaki kararı, inadı, azmi bize yakışır bir şekilde alana taşıyacağız sınıf kardeşlerimizle buluşacağız ve haydi arkadaşlar diyeceğiz, hep beraber verdiğimiz sözü tutmaya diyeceğiz. 20 yılda bizlere yaşattıklarının hesabını sormak için Türkiye İşçi Partisini Meclis’e daha güçlü taşıyacağımıza inanıyoruz. Lale devri nasıl bittiyse sülale devri de öyle bitecek!”

Meral Akşener: Emekliye ve emekçiye yüzde 50 zam yapacağız