Erkan Baş duyurdu: Seçim yeterliliği kazanıldı

Yayın tarihi: 30 Haziran 2020 Salı 5:28 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 5:29 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin seçim yeterliliğini sağladığını duyurdu. Baş, Meclis’te yaptığı basın toplantısında Çağlayan Adliyesi’ndeki avukatları da selamladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te haftalık basın toplantısı düzenledi. TİP’in seçime girme yeterliliğini sağladığını duyuran Baş, şunları söyledi:

“Türkiye İşçi Partisi kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen 41 il ve ilçelerinde örgütlenmesini tamamlamış, 54 ilde örgütlenme çalışmalarını belli bir aşamaya getirmiş ve seçim yeterliliğini sağlamış bulunmaktadır. Başka bir ifadeyle söylersek, 30 Haziran 2020 günü itibariyle Türkiye İşçi Partisi seçime girmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajını aşmış, Siyasi Partiler Kanunu’nda seçime girmek için tanımlanan zorunlu koşulların tümünü yerine getirmiş durumdadır.”

Erkan Baş: Memlekette bir tek saray bahçesinde yaşayanların borcu yok

AVUKATLARI SELAMLADI

İstanbul Adliyesi’nde AKP’nin çoklu baro tasarısına karşı bir araya gelen avukatları da selamlayan Baş, “Size şu anda TBMM’den sesleniyorum ama bilin ki kalbimiz, aklımız ve vicdanımız İstanbul Çağlayan’da Saray Rejmi’ne direnmek adına buluşan binlerce avukatla birliktedir. Onları en içten duygularla selamlıyorum” dedi.

KIDEM TAZMİNATI TEPKİSİ

AKP’nin kıdem tazminatı hakkına göz dikmesine ilişkin de konuşan Baş, “Tarihin bu anı önemli bir an. Bir dönemeçteyiz. Tercihimizi yapacağımız, seçimimizi yapacağımız günlerdeyiz. Tek bir adam ve çevresindeki zenginlerin kişisel ikbali için yaptığı son hamlelerin içindeyiz” ifadelerini kullandı.