Erkan Baş: Belgeler paralel devlet yapılanmasını ortaya çıkardı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 2:39 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 9:48 am

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’teki basın toplantısında, yöneticiliğini şu an İbrahim Beşinci’nin yaptığı TÜGVA’nın, FETÖ yapılanmasında olduğu gibi kamu kurumlarını istedikleri isimler ile doldurduğu iddialarını gündeme getirdi.

Gazeteci Metin Cihan’a TÜGVA’da çalışmış bir vatandaşın ulaştırdığı belgelere ilişkin konuşan Erkan Baş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Erdoğan bu hafta gençlerle toplanıp, şarkı söylemeye çalıştığı videoyu basına servis etmiş. Dünyanın parasını harcayan İletişim Başkanlığı var. Gençliğin oyunu almak istiyorlar ama Erdoğan’ı rezil ediyorlar. Gençleri hiç konuşturmuyorlar. Ara ara soru sorabiliyorlar ama iktidarın gençliğe biçtiği misyon, iktidarın karşısında el pençe divan oturmaları. Bu görüntülerden utanıyoruz.

Rakamlarla oynadıkları zaman bu memlekette işsizlik sorununu çözdüğünü sanan zihniyet tarafından yönetiliyoruz. Bütün engelleri aşarak üniversite sınavını kazanıyorlar ama barınacakları yurtları bulamıyorlar.

“KURUMLARA KİMİN ALINACAĞINI TÜGVA BELİRLEMİŞ”

Gazeteci Metin Cihan tarafından kamuoyuyla paylaşılan belgeler AKP’nin gençleri niye karanlığa mahkum ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Birkaç saat önce yayınlanan belgeler yeni bir paralel devlet yapılanmasını ortaya çıkarmıştır. Büyükada İskelesi’ne TÜGVA’nın çökmüş olduğu gerçeğiyle yüzleşmiştik. TÜGVA orayı işgal etmiş ve devletin polisiyle halka saldırmışlardı. TÜGVA ile ilgili tartışmalar büyüyünce, daha önce TÜGVA’da çalışmış bir vatandaşın Metin Cihan’a ulaştırdığı belgeler kamuoyuyla paylaşıldı.

Bu belgeler iddia niteliğinde. Bu iddialar TÜGVA devletin tüm kurumlarına kimlerin yerleştirileceğine dair referanslı listeler hazırladığını söylüyor.

Tetikçi yandaş basın dün itibariyle Metin Cihan hakkında akla ziyan açıklamalar yaptı. Bu belgeler gerçekse büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. AKP’den en çok duyduğumuz sözlerden bir tanesi paralel devlet yapılanması ve FETÖ. Bundan 15-20 sene önce Türkiye’de bir tarikatın örgütlendiğini söylediğimizde bize gülüyorlardı. Bu iktidarın devlet kademelerinde yükselmesini sağlayan bir rejimle karşı karşıyayız. Yapılacak tek bir şey var. Bu iddialar ciddiyetle ele alınmalı. Belgelerde adı geçen kişilerin devlet kurumlarında çalışıp çalışmadıkları araştırılmalı.”

GAZETECİ METİN CİHAN ORTAYA ÇIKARDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu  Türkiye Gençlik Vakfı’ndan (TÜGVA) sızan belgeler skandal yapılanmayı gözler önüne serdi. Gazeteci Metin Cihan’ın ulaştığı belgelere göre,  yöneticiliğini şu an İbrahim Beşinci’nin yaptığı TÜGVA’nın, FETÖ yapılanmasında olduğu gibi kamu kurumlarını istedikleri isimler ile doldurduğu iddia edildi.

Cihan, daha önce TÜGVA’da olan ama sonrasında istifa eden bir isimden gelen e-postayı sosyal medyadan paylaştı.

Atanmak isteyen kişilerin TÜGVA ile iletişime geçip istediği kurumlara atanabildiğini iddia eden kişi, Cihan’a bu listelerin fotoğraflarını da attı.

Söz konusu belgelerde atanmak isteyenlerin kimlik bilgilerinin ve atanmak istedikleri kurumların listesi de yer aldı.

e-postayı atan kişi ise şu iddialara yer verdi

“TÜGVA’nın kullanmış olduğu ERP adında telefona indirilen bir program vardı. Sonrasında bu program bozuldu ve milyon kişinin kimlik bilgileri kimin eline geçti belli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC’sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Ben de zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim.

TACİZ İDDİALARI DA VAR!

Bu adrese bağlı bir link olurdu o link bir seferlik gönderilir kişi atanmak istediği bilgileri buraya girerdi. Sonra bu liste Esad Erdoğan, Enes Eminoğlu, İsmail Emanet ve Faruk Duruş’un yaptığı değerlendirmenin ardından yukarıya gönderilirdi. Bu listelerden birçoğu atanırdı. Benim gönderdiğim sadece bir kısmıdır. Bu mail de bir kıza yapılan taciz yazışması da var. Şu anda bu işleri teşkilata bakan İbrahim Beşinci ve ekibi yürütüyor, illerden verileri toplayıp işlem yapıyorlar. İbrahim daha önce bağcılar belediyesinden maaş alıp işe gitmemesiyle gündem olmuştu. Vakıfta görev yapanların hepsi bir kurumda çalışıyor. Hepsini yazacağım.”

İşte o belgeler:

TÜGVA’nın haberimiz yok dediği kına gecesinin ev sahibi AKP’li çıktı