Erkan Baş Can Atalay için tarih verdi: AYM tahliye etmezse Hatay’dan Ankara’ya yürürüz

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 4:08 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 4:57 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AYM’nin 1 Ekim’e kadar tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında tahliye kararı vermemesi durumunda Hatay’dan Ankara’ya yürüyebileceklerini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, İstanbul Taksim’de bir basın toplantısı düzenledi.

Erkan Baş, TBMM’nin 1 Ekim’de açılacağını hatırlatarak Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında karar vermemesi durumunda Hatay’dan Ankara’ya yürüyüş yapabileceklerini söyledi.

Baş konuyla ilgili olarak, “1 Ekim’e kadar Anayasa Mahkemesi’nin kararını vermesini bekliyoruz. 1 Ekim’de Meclis yeniden açıldığında eğer Can tahliye edilmemiş olursa biz o Meclis’e gitmeyiz. Biz o gün Hatay halkının yanına gideriz. Deriz ki Meclis’in yeni yasama dönemi başlıyor, sizin vekiliniz haksız hukuksuz bir biçimde esir tutuluyor. Orada Hatay halkı bize ne görev verirse biz onu yaparız. Yani burada oturun derlerse onlarla birlikte onlarla birlikte otururuz. Yürüyelim Ankara’ya derlerse başlarız Ankara’ya kadar yürümeye Can’ı çıkarana kadar da asla sesimizi kesmeyiz” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ SOSYALİST BELEDİYELER BİRLİĞİ KURMAK”

Erkan Baş, 2024 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Baş, yerel seçimlerde birden fazla ilçede sosyalist belediyenin olması için çalışacaklarını ve sosyalist belediyeler arasında bir birlik kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Erkan Baş, yerel seçimler hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Belki tüm bu mücadele evrelerinin bir sonucu olarak Türkiye’de ilk defa birden fazla sosyalist belediye kazanma iddiasıyla hareket edeceğiz. Bizim seçim sonrası için hedefimiz Sosyalist Belediyeler Birliği oluşturmaktır. Bir kısım yerde açıkça söyleyeceğim Cumhuriyet Halk Partisi’nin AKP nedeniyle girdiği tembellik. AKP tehlikesi karşısında Yurttaş nasıl olsa burada bize oy verecek ve biz burayı kazanacağız rahatlığına son vereceğiz ve oralarda ciddi yarışlar izleyecek yurttaşlarımız ve dahil olsunlar diye çaba sarf edeceğiz. Bazı yerleri de AKP’nin elinden alma iddiası da önümüzdeki günlerde somut olarak adaylarıyla programıyla ilçeleriyle sizlerin önüne taşınacak.”

54 barodan Can Atalay için AYM önünde eylem