Erkam Yıldırım’a kötü haber

Yayın tarihi: 26 Haziran 2021 Cumartesi 9:45 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2021 Cumartesi 9:45 pm

Binali Yıldırım’ın  oğlu Erkam Yıldırım, Odatv’nin hakkında yaptığı “Kumarda kaybeden Diyanet’te kazanır” başlıkla habere açtığı tazminat davasını kaybetti.

İstanbul’da 29-30 Ocak tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, Avrupa, Asya ve Afrika’dan ülkelerin katıldığı “Vahyin Kutsadığı Şehir Kudüs” konulu toplantıda, 20 kişi için Kudüs ziyareti çekilişi yapıldığı, eski Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın oğlu olan Erkam Yıldırım’ın da bu çekilişe katıldığı ve Kudüs ziyareti kazandığına dair haberler basına yansımıştı.

Odatv’nin konuyla ilgili “Kumarda kaybeden Diyanet’te kazanır” başlıklı haberinin doğru olmadığını savunan Erkam Yıldırım, 30 bin liralık tazminat davası açtı. İzmir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi açıkladığı kararında Yıldırım’ın tazminat talebini reddetti.

Show TV’den ayrılan Ece Üner’in yeni adresi belli oldu

Mahkeme, gerekçeli kararında şu ifadelerle yanıt verdi:

“Davacı dava konusu haber ve fotoğrafların yayınlandığı tarihte dönemin Başbakanının oğludur. Davaya konu edilen Davacının kumarhanede çekilen resmi ve paylaşılan haberler ise daha önceden ‘Haber’ olarak yazılı ve görsel basına yansıyarak kamuoyuna mal olmuştur. Davacının ister kendisi tarafından düzenlensin, isterse Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenensin habere konu organizasyonda çekiliş yaptığı da tartışmasızdır. Bu nedenle dava konusu 31.01.2018 tarihli internet haberinin Anayasanın 26 ve AİHS’nin 10. Maddeleri çerçevesinde “İfade Özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Dava konusu haberde davacıyı küçük düşürücü, aşağılayıcı, hakaret içeren herhangi bir ifadede bulunmamaktadır.”