Erime büyüdü, AKP’de arayış başladı! Yeniden Refah’a gidiyorlar

Yayın tarihi: 10 Mart 2023 Cuma 5:24 pm - Güncelleme: 10 Mart 2023 Cuma 5:39 pm

Cumhur İttifakı’nda ittifakı genişleyeceği iddiaları sürerken, AKP’den dikkat çeken bir ziyaret haberi geldi. AKP heyeti saat 18:00’de Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan’ı ziyaret edecek.

Türkiye’de seçim açıklanırken, Cumhur İttifakı’nın genişleyeceğine ilişkin iddialar da sürüyor.

Millet İttifakı‘nın adayını belirlemesiyle birlikte anketlerde eriyen Cumhur İttifakı çareyi başka partilerde aramaya başladı. DSP ve Anavatan’ın ittifaka dahil olabileceği belirtilmişti.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, saat 18.00’de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret edecek.

Karar imzalandı, seçim süreci resmen başladı

‘AK PARTİ MİLLİ GÖRÜŞTEN ÇIKTI’ DEMİŞTİ

Bu arada Erbakan tek başına seçime gireceklerini söyleyerek, AKP’yi eleştirerek şunları söylemişti: “Herhangi bir ittifakta yer almayacağız ve Yeniden Refah Partisi olarak tek başımıza seçime gireceğiz. Projelerimizi çıkardığımız kitaplarda anlattık. Biz Türkiye’yi biliyoruz. Türkiye’de maddi ve manevi kalkınma hamleleri yapacağız. Faiz canavarına giden paraların kurtarılması, israfın önlenmesi konusunda çalışacağız, borçsuz, zamsız ve vergisiz kaynak üreteceğiz. Bu kaynak da dar gelirlilerin refah seviyesinin arttırılmasında kullanılacak.”

Erbakan, “Biz Milli Görüş prensipleri çerçevesinde hepimiz birlikte olalım diyoruz. Bu çağrımızı her zaman yapıyoruz. Ancak Milli Görüş’ten çıkan AK Parti’nin icraatları, Saadet Partisi’nin de altılı masada devam etmek istemesi birlik olunmasını mümkün kılmıyor” diye konuşmuştu.