Ergenekon Davası ertelendi! Sanıklar tepkili… ‘Seçim sonrasına ertelenmesi siyasi gölge düşürür’

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2019 Perşembe 12:35 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2019 Perşembe 12:36 pm

İstanbul Çağlayan’da Adliyesi’nde görülen Ergenekon Davası ‘bir sanığın savunmasını henüz tanımlamadığı’ gerekçesiyle 1 Temmuz’a ertelendi. Sanıklar duruma tepki göstererek, davanın önünde hukuki bir engel olmadığını dile getirdi.

236 sanığın yargılandığı Ergenekon Davası’nın karar duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Bir sanığın savunmasını henüz tanımlamadığı gerekçesiyle 1 Temmuz’a ertelenen davaya sanıklardan tepki geldi.

“YÜZLERCE KİŞİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLEMEDİ”

Hukuken karar verilmesinin önünde bir engel olmadığını söyleyen sanıklar, “Bugün herkes Karar çıkması umudu ile duruşma salonuında hazır bulundu. Hukuken karar verilmesinin önünde bir engel yok. O sanığın dosyasını tefik etmek suretiyle de karar verilebilirdi. Bir sanığın savunmasını yapmaması gereğiyle yüzlerce kişinin mağduriyeti giderilmemiş oldu” dedi.

“DAVANIN ÜZERİNE SİYASİ GÖLGE DÜŞÜYOR”

Bir başka sanık ise, “Her iki duruşmanın da seçimden sonraki tarihe ertelenmesi ve seçimlerdeki tarafların FETÖ ile ilgili bakış açılarındaki farklılık insanların bu konuda siyasi yorumlar yapmasına ve davanın üzerine ciddi bir siyasi gölge düşmesine sebep oluyor” diye konuştu.