489 gündür tutuklu bulunan Eren Erdem özgürlüğüne kavuştu: ‘Cezaevine bir CHP’li olarak girdim, CHP’li olarak çıktım’

Yayın tarihi: 31 Ekim 2019 Perşembe 4:44 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2019 Perşembe 10:45 pm

 489 gündür tutuklu bulunan CHP eski Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıktı.

Hakkında tahliye kararı verilen CHP PM üyesi Eren Erdem, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıkarak özgürlüğüne kavuştu.

Ailesi ve partililer tarafından karşılanan Erdem, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak buradan ayrıldı.

Eren Erdem daha sonra ise CHP’lilerle beraber CHP Silivri İlçe Başkanlığı’na geçti.

Eren Erdem’den ilk açıklama: Cezaevine bir CHP’li olarak girdim, CHP’li olarak çıktım

Eren Erdem, tahliyesinin hemen ardından açıklamada bulundu. Partisi adına şu ana kadar yaptığı bütün faaliyetlerin arkasında olduğunu belirten Erdem, “Gönül isterki hiç kimse düşüncelerinde dolayı cezaevine girmesin. Öncelikle mensubu olmaktan onur duyduğum CHP’ye teşekkür ederim. Bütün basın emekçilerine teşekkür ederim. Büyük üstad Aliya İzzetbegoviç’in bir ifadesini hatırlatmak isterim. İzzetbegoviç der ki ‘Düşmanlarımıza benzediğimiz gün, kaybettiğimiz gündür’. Beni, kendilerine 28 Şubat’ta zulmedenlere benzemiş bir güruh rehin aldı. Ancak ben bu güruhun ve bana zulmedenleri ya da benim gibi demokrasi adına mücadele edenlere zulmedenlere benzememeye ant içmiş, onlar için de adaleti savunmaya ant içmiş bir siyasetçiyim, bir demokratım, bir cumhuriyet çocuğuyum” diye konuştu.

“Cezaevine bir CHP’li olarak girdim, CHP’li olarak çıktım” diyen Erdem, en büyük temennisinin cezaevinde haksız yere tutuklu olan insanların bir an önce özgürlüklerine kavuşması olduğunu aktarak, “Türkiye’nin bugünkü ikliminden çıkışı, çoğulcu bir demokrasiyle bütünleşmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan Cumhuriyetin demokrasiyle taçlanması için mücadelemize devam edeceğiz, demokratik barışçıl platformdaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben Osman Kavala’yla yan yana koğuşlarda kaldım. Aramızda bir cam vardı. Gün içerisinde birbirimize bağırarak konuşurduk. Selçuk Kozağaçlı’yla beraberdik aynı bölümde. Nice tutuklu haksız yere içeride olan insanla bir arada bulunduk, onlarla kucaklaştık” dedi.

Yerel seçimlerde CHP’nin elde ettiği başarıya da değinen Erdem, “Benim içeri girme noktasında verdiğim mücadelenin en önemli amaçlarından biri gerçekleşti. CHP, Ankara’yı İstanbul’u, birçok büyükşehri kazandı. Şimdi ben içeriden çıktım hep beraber, omuz omuza iktidarı kurmak için mücadelemize devam edeceğiz.

“Beni içeride tutsalar ne fark eder”

‘Nerede kalmıştık’ diye bir tweet atıyorlar ya. Ben de nerede kalmıştık diyorum. Herkes için adaleti, çoğulcu demokrasiyi savunmayı sürdüreceğiz. Biz Türkiye’de herkes FETÖ’nün sümüklü mendilini yüzüne sürdüğü dönemde Gülen’i ifşa etmiş bir adamım, ben hâlâ onların açtığı davalarda yargılanıyorum. Eren Erdem de muhalif dolayısıyla onun eylemleri de FETÖ’ye yaramış olabilir diye absürt komik saçma sapan bir gerekçeydi. Beni içeride tutsalar ne fark eder. Ben içeride kaldım ama arkadaşlarım demokrasi mücadelesini devam ettirdiler ve bu bir sonuç getirdi” şeklinde konuştu.

“GEÇ KALMIŞ KARAR”

Tahliye kararının açıklanmasının ardından Eren Erdem’in ailesinde de büyük bir sevinç yaşandı. Eren Erdem’in kardeşi Erdeniz Erdem, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, ailece çok mutlu olduklarını belirterek, “Çok mutlu olduk. Eren için verilen tahliye kararı geç alınmış bir karar. Yaklaşık bir haftadır, Yargı Paketi’nin Resmi Gazete’de yayımlanmasından beri itiraz dilekçemiz işleme alınmıyordu. Bugün (dün) işleme aldılar ve tahliye kararı alındı. Dosyası Yargıtay’a gidecek. Yaklaşık bir buçuk yıl süren bu esaretin bedeli elbette ki ödenmez. Bu konuda çok üzgünüz tabii ama adaletin geç de olsa tecelli etmesi bizi mutu etti. Ailece şoka girdik. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayanlara çok teşekkür ederiz. Eren bundan sonra kendisini özgür mecrada temsil edecek. Eren’i alıp evimize gideceğiz. Ailesin, arkadaşlarına ve biricik oğluna kavuşacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında 17-25 Aralık’ta yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan Eren Erdem’in, 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verilmiş, dosyayı karara bağlayan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Erdem’in tutuklanmasına karar vermişti. Erdem 29 Haziran 2018 tarihinde tutuklanmıştı.

EREN ERDEM KİMDİR?

Eren Erdem 14 Ağustos 1986’da Fatih, İstanbul’da doğmuştur. Türk siyasetçi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilidir. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri’nde CHP milletvekili olarak meclise giren Erdem, üniversite eğitimini yarıda bırakmıştır.

14 Ağustos 1986 senesinde dünyaya gelen Eren Erdem doğma büyme Fatih, İstanbulludur. Türk siyasetçi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri’nde CHP milletvekili olarak meclise giren Erdem, üniversite eğitimini yarıda bırakmıştır.

Yazarlık tarafıyla da bilinen Eren Erdem toplamda 9 kitap çıkarmış ve büyük ilgi görmüştür. TBMM’nin en genç siyasetçilerinden biri olan Erdem siyasete ise 07 Haziran 2015 tarihinde girdi.

Eren Erdem, Halk TV‘de Pazar günleri Ezber Bozanlar, Çarşamba günleri Yol Haritası programında analizler yapmaya devam etmektedir.

Eren Erdem, 7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimler öncesi CHP İstanbul 3. bölgeden 6. sırada aday oldu. 25. dönem Milletvekili olarak CHP İstanbul Milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde 26. dönemde yeniden milletvekili seçilen Erdem, çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

Eren Erdem, Nuray Erdem ile evlidir.

Barikat önünde Eren Erdem için çağrı: AKP faşizmine dün boyun eğmedik bugün de teslim olmayacağız