Eren Erdem’e hapis cezası… Adalet çökerse devlet de çöker! | 18 Dakika (1 Mart 2019)

Yayın tarihi: 1 Mart 2019 Cuma 6:14 pm - Güncelleme: 1 Mart 2019 Cuma 9:02 pm

18 + 10 DAKİKA’da TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar haftanın önemli olaylarını mercek altına aldı. Programda Eren Erdem’e 4 yıl 2 ay hapis cezası, giderek çöken adalet sistemi ve beka sorunu, İstanbul Havalimanı’nda yapılan usulsüzlük masaya yatırıldı. Programın ilerleyen dakikalarında, Darbe girişiminin yaşandığı dönemde orgeneral rütbesinde olan eski YAŞ üyesi Akın Öztürk’ün iddialarının önemi, Türkiye’de adalet sisteminin geldiği nokta ve AKP’de çözülmenin ipuçlarına detaylı olarak yer verildi.

Programın tamamını izlemek için TIKLAYINIZ.

Programdan kesitler:

“Akın Öztürk’ü bugünk haber bülteninde verdik. İfadesi ortaya çıktı. Akın Öztürk 15 Temmuz darbesinin 1 numarası olduğu iddia edilen bir orgeneral. 65 yaşında, Hava kuvvetleri komutanlığı yapmış, darbeci, Fetöcü ne derseniz deyin ama işkence gördü…”Benim evladım yerindeki polisler beni dövdüler, işkence yaptılar, küfrettiler, bunların içinde kadın polisler de var” diyor. AKP iktidarıyla birlikte Türkiye’de işkence yeniden sorgulama metodu haline getirildi. Adil Öksüz’ü tanıyor musun diye de ayrıca bir daha dövmüşler. Orgeneral dövülüyor, diyor ki Akın Öztürk, Genç Osman’dan bu yana üst düzey bir devlet yöneticisine, ilk kez böyle ağır bir muamelede bulunuluyor. Demekki kimsenin dokunulmazlığı olmuyor bu ülkede ama dokunulmazlığı sağlayacak unsur hukuktur.

Kötü muamelenin, işkencenin insan haysiyetine ve onuruna yakışmayan sorgulama metodlarının yeniden Türkiyenin güvenlik anlayışının ve adalet sisteminin içine girmesi, emniyet teşkilatının yine bu insanlık suçu, aşağılık bir yönteme başvurması, AKP hükümetinden sonradır. Akın Öztürk darbeciyse en ağır ceza verilmelidir; hiç tereddütüm yok. Ben Fethullahçıların saldırısına uğramıştım, tehdit altındaydım. Emniyetten 2004 ve 2010 arasında defalarca suikast yapılabileceğine vurulabileceğimize, saldırıya uğrayabileceğimize dair ihbar aldık. Fethullahçıların hedefi olmuş hakkında 168 Bin sayfa çeşitli iftiralar ve yazılar yazılmış biri olarak

söylüyorum. Fethullahçılarla savaşın onurunu taşıyan insanlar olarak söylüyoruz: Fethullahçı da olsa darbeci de olsa işkence yapamazsınız. Bir subaya bir orgenerale, bir ere işkence yapamazsınız. Bu insanlık suçudur; hukuka aykırıdır; Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırıdır. Akın Öztürk’e işkence yapanlar hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Cezasını hukuk verir, yargılarsınız, yaşam boyu ağırlaştırılmış hapis cezası verirsiniz; eğer idam cezası geçerli ise idam verirsiniz ama işkence yapamazsınız. İşkence insan onuruna en ağır ve en alçakça saldırıdır”.