Eren Erdem’den Nebati’ye dolar tepkisi: Vatandaşın gözüne bakabiliyor musunuz?

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 10:54 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 10:56 pm

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, dolar kurundaki yükselişe tepki gösterdi. Erdem, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye seslenerek, “Sokakta yürürken ışıltılı gözlerinizle vatandaşın gözünün içine bakabiliyor musunuz?” diye sordu.

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, dolar kurundaki hızlı artışın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye sert sözlerle tepki gösterdi. CHP’li Erdem, Nebati’ye “Gözleriniz ışıldıyor mu? Sokakta yürürken ışıltılı gözlerinizle vatandaşın gözünün içine bakabiliyor musunuz?”  diye sordu.

Eren Erdem’den ‘seferberlik’ çağrısı: Çok büyük bir kıtlık geliyor

“BATIRDINIZ”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bir televizyon programında ‘gözlerimin içine bakın’ sözlerini hatırlatan Erdem, “Sayın Nebati vatandaşın gözlerine bakabiliyor musunuz? Kur Korumalı Mevduat dediniz doların geldiği yer bugün 18 liradan 17.15 oldu. Sadece 85 kuruşluk fark için vatandaşın vergilerinden küçük bir azınlığa 157 milyar TL aktarımda bulunma taahhüdü verdiniz. Bütçeyi batırdınız, cari açık ortada, benzinliklerin önü kuyruk olmuş durumda, her gün mazota- benzine zam geliyor, insanlar ne yapacağını şaşırmış durumda” dedi. Ekonomi yönetimini eleştiren CHP’li Eren Erdem, “Adeta çılgın, dünya sistemini reddeden ekonominin kurallarını tanımayan bir yönetim. Gözlerinin içine bakabiliyor musunuz sokaktan geçen insanların?” diye konuştu.

“BU REZALETİN BEDELİNİ KİM ÖDEYCEK”

Kur Korumalı Mevduat hesabı nedeniyle Hazine’nin sırtına yüklenen 157 milyar TL’lik faiz yüküne değinen Erdem, “Bu rezaletin bedelini kim ödeyecek? Elbette siz ödeyeceksiniz. 157 milyar TL’yi Kur Korumalı Mevduat Hesabı adı altında milletin vergilerinden peşkeş çektiniz. 157 milyar TL’nin hesabını mutlaka vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

“TÜRK LİRASININ DEĞERİNİ AYAKLAR ALTINA ALDINIZ”

Kur Korumalı Mevduat borçları nedeniyle daha fazla para basıldığını bu yüzden ekmeğe, domatese, patlıcana zam geldiğini dile getiren Eren Erdem, “Türk lirasının değerini ayaklar altına aldınız. Ve geldiğimiz noktada yönetemiyorsunuz, derhal istifa edin, bırakın bu işleri!” dedi.

“KEPEĞİN EKİLEN BİR ŞEY OLDUĞUNU SANIYOR”

CHP’li Erdem, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin çiftçi ile yaşadığı bir diyaloğu aktardı. CHP’li Erdem, şunları söyledi:

“Bir sözüm de Tarım Bakanına Edirne’ye gitmişsin vatandaş gelmiş sana demiş ki, ‘Kepek sıkıntısı yaşıyoruz’ sen de ‘Kepek ekimini teşvik edeceğiz’ diye yanıt vermişsin. Yahu sen kepeğin ekilen bir şey olduğunu sanıyorsun hala!’ Kepek buğdayın kabuğudur sayın bakan. Kepek ekilmez!”

“BU REJMİN ADI TEK ADAM REJİMİDİR”

Hataların kaynağının tek adam rejimi olduğunu ifade eden Eren Erdem, “Yahu Tarım Bakanı kepeğin ne olduğunu bilmiyor. Hazine ve Maliye Bakanı ekonominin e’sinden anlamıyor. İşte bu rejimin adı tek adam rejimidir. Liyakatsiz, bilgisiz, cahil kişilerin bakan yapıldığı ve insanların kaderlerinin bu şekilde böyle kişilere teslim edildiği bir ortamda yaşıyoruz. Türkiye’nin acilen bu sistemden kurtulması lazım. İşini bilen ehliyetli liyakatli kadroların iş başına gelebileceği bir düzene geçmemiz lazım” dedi.