Eren Erdem’den Kaftancıoğlu iddiası! ‘Tahminime göre Saraçhane’den O’nun da haberi yoktu’

Yayın tarihi: 19 Aralık 2022 Pazartesi 10:11 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2022 Pazartesi 11:13 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nın Saraçhane’deki mitinginden haberinin olmadığını söylemesi üzerine CHP PM Üyesi Eren Erdem, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Erdem, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da mitingden haberi olmadığını düşündüğünü söyledi.

CHP Parti Meclisi(PM) Üyesi Eren Erdem, TELE1 ekranlarında Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği isimli programa konuk oldu.

Eren Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na mahkeme tarafından ceza verildikten sonra İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde düzenlenen mitingden haberi olmadığı yönündeki açıklamaları hakkında konuştu.

Erdem, düzenlenen miting konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirmesi gereken kişinin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olduğunu fakat Canan Kaftancıoğlu’nun da miting konusunda bilgisinin olmadığını düşündüğünü, Kaftancıoğlu’nun bilgisi olması durumunda Kılıçdaroğlu’nu bilgilendireceğini söyledi.

Eren Erdem konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Partilerin belediye başkanları vardır, milletvekilleri vardır. Bir çalışma, bir planlama, bir etkinlik, bir protesto düşüncesi ortaya çıktığında partilerin iç hukuku gereği bu partiyi bağlayıcı organlarla paylaşılır. Sayın Ekrem İmamoğlu, bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Kendisiyle onur duyarız. Başına gelen her işte de yanındayız. Lakin sayın Genel Başkanımız’ı Saraçhane konusunda bilgilendirmesi gereken kişi kimdir? İstanbul İl Başkanımız’dır. Canan Kaftancıoğlu’dur. Ben Canan Hanım’ın da bilgisi olduğu kanaatinde değilim. Bak kanaatimi paylaşıyorum. Niye? Çünkü ben Canan Hanım’ı tanıyorum. Bilgisi olsa anında haber verirdi. Canan Hanım’ın şöyle bir adeti vardır: Bir planlama yapıldığı zaman benim telefonum bu, buna bir gün önce mesaj gelir. Benim telefonuma mesaj gelmedi. Canan Hanım’ın bilgisi olsaydı Sayın Genel Başkan’ı da bilgilendirirdi.”

CHP’NİN ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU OLACAK

Eren Erdem ayrıca CHP’nin Altılı Masa’ya sunacağı tek cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Erdem, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Masa’ya önereceği isim – Bakın çok bağlayıcı, çok katî, Parti’nin resmi görüşü olarak ifade ediyorum ki- Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Cumhuriyet Halk Partisi bunu önerecek. Altılı Masa oturacak, liderler altı kişi oturacaklar, tartışacak karar verecekler. Oradan çıkacak isim kim olursa olsun bir tek tereddüt dahi olmaksızın CHP nefer olarak O’nun arkasında sahaya inecek ve cumhurbaşkanı seçtirecek” şeklinde konuştu.

Eren Erdem, Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olması durumunda cumhurbaşkanlığı seçimini önemli bir farkla kazanacağını Avrasya Araştırma Şirketi’nin anketlerinde gördüklerini ifade etti.

Erdem, “Kemal Özkiraz’ın affına sığınıyorum. İsimleri saklayarak bana zaman zaman okutuyor. Telefon anketlerinde kimlikleri gizleyerek KKVK gereği zaman zaman bana reaksiyonları dinletiyor. Kemal Özkiraz’ın yaptığı araştırmalar ortada Avrasya Araştırma. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu ortak aday olarak çıkarsa bu seçim 58 – 42 makasında bitecek” dedi.

Altılı Masa yargı darbesine karşı Saraçhane’de! İstanbullular akın etti