Eren Erdem şehitlikte yaşananların perde arkasını anlattı

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 10:34 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 10:34 pm

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen törende, gazi yakını olduğunu söyleyen bir kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi.

İmamoğlu, olaya dair “Hiçbir tatsızlık olmadı. Ben yüzlerce şehit yakını, gazi yakınıyla kucaklaştım, dertleştim. Acılarımızı paylaştık. Bir vatandaşın bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Zira ben kendisine önce konuşmak istiyorum dediğinde, ‘konuşalım bekleyin’ diye cevap verdim. Sonra orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Yani yapacak bir şey yok. Kimdir bilmiyorum, bakılır. Ama ben orada yüzlerce şehit ailesiyle gazi ailemizle gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle bu dini duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın” açıklaması yapmıştı.

CHP PM Üyesi Eren Erdem Twitter’da yazdığı metinde olaya dair ayrıntıları açıkladı.

“SOSYAL MEDYA TROLLERİ TARAFINDAN ÇARPITILDI”

Erdem şunları söyledi:

Sabah yaşanan, ve “AKP tarafından 2-3 bin TL dolaylarında maaş verilen” sosyal medya TROLLERİ tarafından çarpıtılan hadisenin aslını not olarak düşelim, ki hakikatin üzeri tozla kaplanmasın…

Şehitlikte yaşanan hadise şudur; İBB Başkanı @ekrem_imamoglu günün anlam ve önemine binaen, Şehitliği ziyaret etti. Şehit ailelerimizle buluştu, onlarla kucaklaştı. Tüm yol arkadaşlarımız gibi, bu memleket için canıyla bedel ödemiş şehitlerimizin aileleriyle dertleşti ve sohbet etti. Sonrasında şehitlikte gazi yakını olduğunu iddia eden bir yurttaşın  @ekrem_imamoglu‘na tepki gösterdiği, akabinde İmamoğlu’nun; “seni bulurum” dediği iddia edilerek, sosyal medyada “AKP tarafından 2-3 bin dolaylarında maaş verilen” trollerce bir kampanya başlatıldı. Hadise şudur. İlgili haberlere konu yurttaşımız, İBB’ye bağlı İSMEK’te çalışmış ve İSMEK’te o birimde uygulanan “yaş haddi kuralı” nedeniyle çalışması sonlanmış bir yurttaşımızdır. Bu durumdan ötürü, defaatle kurum içerisinde tepki gösterdiği bilinmektedir. Biz, kimseyi ayırmadan; tüm yurttaşlarımızın işlerine devam etmesini isteriz. Ancak, çok önceden koyulmuş bazı kriterler nedeniyle, az sayıda yurttaşımız; İSMEK’te çalışma imkanını yitirmiş olabilir. Bu durumun, bir tepki yaratması doğaldır, son derece anlaşılabilir. Görüntülerdeki yurttaşımız, Şehitliğe giderken; kullandığı otobüste de İBB görevlileriyle münakaşa yaşamış, bu durum görüntü kayıtları ve İBB çalışanlarının bilgilendirmeleriyle İBB’ye intikal etmiştir. Yani çok kez münakaşaya girişen yurttaşımız, tanınmaktadır. Şehitlikte, bu yurttaşımızı görünce; ilgililer Ekrem İmamoğlu’nu bilgilendirir. Ve o ana kadar, tüm şehit ve gazilerimiz ile sohbet eden, onları kucaklayan İmamoğlu, bu yurttaşın tepkisini, görüntülerdeki gibi karşılar. Çünkü, o yurttaş hakkında bilgi sahibidir. Her şart altında, bu tepkiyi de anlayışla karşılıyorum. İnsan, İBB yönetiminden kaynaklanmayan gerekçelerle dahi; işine devam edemediğinde, duyguları yüksek bir noktaya ulaşabilir. Ancak hadiseyi, bu gerçekliğiyle ele almak gerekir. Herkese sevgi ve selamlar.”