Eren Erdem geceyi Jandarma karakolunda geçirdi

Yayın tarihi: 8 Ocak 2019 Salı 9:51 am - Güncelleme: 8 Ocak 2019 Salı 3:01 pm

24. Ağır Ceza Mahkemesi, Eren Erdem ve avukatlarını dinledikten sonra tutukluluğun devamına karar verdi. Eren’in sonraki duruşması 1 Mart tarihinde yapılacak. Karar oy çokluğu ile alındı.

Yazar ve eski CHP milletvekili Eren Erdem, hakkında kurulan kumpasın çökmesi nedeniyle yargılandığı mahkemece tahliye edildikten sonra, tam anlamıyla bir hukuk trajedisi yaşandı..

Erdem, önce tahliye edildi, ardından savcının itirazı sonucu 24’üncü Ağır Ceza mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı verildi. Erdem, yakalama kararı gereği, jandarma tarafından Silivri Cezaevi kapısında tahliye edildikten birkaç dakika sonra gözaltına alındı.

Anımsanacağı gibi, Erdem hakkında 3’üncü Ağır Ceza mahkemesi tarafından verilen tahliye kararının ardından savcı bir üst mahkemeye itiraz etmiş ve jet hızıyla hakkında yeniden yakalama kararı verilmişti.

Ancak, usül hukuku gereği, önce tahliye edilmesi gerekiyordu. Öyle de yapıldı. Tam bu aşamada hukuku zorlayan bir uygulama daha yaşandı, jandarmanın gelmesi için Erdem’in tahliyesi tam 6 saat geciktirildi.

Cezaevi kapısında gözaltına alınan eren erdem, kelepçelenerek Silivri Jandarma Karakolu’na götürüldü. Geceyi burada nezarethanede geçiren Erdem, sabah 24’üncü Ağır Ceza mahkemesine çıkarılmak üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Erdem hakkında verilen gözaltına alma kararı tutuklama istemiyle sevk edildiği 24’üncü ağır ceza mahkemesi tarafından değerlendirilerek,, sonuçlandırılacak. Erdem ya yeniden cezaevine dönecek ya da zayıf bir olasılık da olsa serbest bırakılacak.

Devletin “gizli sırlarını” açıklamak suçlamasıyla tutuklu yargılanan CHP eski milletvekili, gazeteci Eren Erdem, hakkında ifade veren gizli tanığın, yalan söylediğini ve kendisini çıkar vaadiyle AKP’li bir yetkilinin yönlendirdiğini söyleyince kurulan kumpas çökmüştü.

‘Korkmuyoruz’ demişti… Eren Erdem’in babası işten çıkarıldı