Eren Erdem: Erdoğan’a yenilmedik yedi düvele kaybettik

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 4:09 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 4:09 pm

CHP Sosyal Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, iktidarın yarattığı kutuplaşmayı öngörmenin mümkün olmadığını belirterek “Geldiğimiz nokta itibariyle, kazanamadık. Ama Recep Tayyip Erdoğan’a yenilmedik. Yedi düvele kaybettik.” dedi.

Diken’e verdiği röportajda CHP’nin seçim sonrası sürecini değerlendiren CHP Sosyal Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, “Popülist bir şekilde ‘Ahmet gitsin Mehmet gelsin’ zeminine indirgiyorsanız, buradan Türkiye’ye reçete çıkartamazsınız.” açıklamasında bulundu.

‘Değişim’ tartışmalarına yönelik konuşan Erdem, “Kılıçdaroğlu çok dikkatli bir şekilde bir politik hattı tartışmaya açma çabasıyla hareket ediyor. Evet değişim yapacağız, bütün politikalarımızı gözden geçireceğiz, hem de baştan aşağıya” ifadelerini kullandı.

Eren Erdem Fahrettin Altun’a seslendi! “Ensende boza pişireceğim”

“YAPILMASI GEREKEN MÜCADELEYİ VERDİK”

Erdem, şunları söyledi:

Elbette bizim yaptığımız bazı temel hatalar oldu. Birincisi ‘PKK CHP’yi destekliyor’ söylemi karşısında daha sert bir duvar örebilirdik. Şimdi bu da topyekûn bir meseledir, bu sadece Kılıçdaroğlu’yla alakalı bir mesele olarak tartışılamaz. Parti kurullarını bağlar, bütün sürecin bütün aktörlerini bağlar. Bununla ilgili bir tahlili daha doğru yapabilirdik. Ama açık konuşalım, bu düzeyde bir şey beklemiyorduk.

Evet, biz korkunç bir şey olacak diyorduk. Korkunç bir dalga geliyordu. Recep Tayyip Erdoğan’ın iktisadi politikalar üzerinden toplumu ikna edebilecek mermisi ve barutu kalmamıştı. Yeni bir kutuplaşmaya ihtiyacı vardı. Ancak bu kutuplaşmanın ne kadar sert ve marjinal olabileceğini öngörmek mümkün değildi.

Geldiğimiz nokta itibariyle, kazanamadık. Ama Recep Tayyip Erdoğan’a yenilmedik. Yedi düvele kaybettik.

Yapılması gereken mücadeleyi verdik. Hiçbir menfaat beklemeden savaştık. Terimizin son damlasına kadar evimize girmeden mücadele ettik. Maalesef yalanlarla, kurgularla, montajlarla, sahtekarlıklarla, uluslararası müdahalelerle baş edemedik.