Eren Erdem, emniyet görevlileriyle yaptığı görüşmeyi anlattı

Yayın tarihi: 7 Ekim 2021 Perşembe 10:09 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2021 Perşembe 10:37 pm

CHP PM Üyesi Eren Erdem, TÜGVA‘nın Büyükada’dan tahliyesinin polis tarafından engellenmesiyle ilgili Emniyet mensuplarıyla görüştüğünü açıkladı. Erdem, “Emniyet’tekiler ‘Üst düzey talimat’ diyor” ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Büyükada’daki Vapur İskelesi’nde Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) verilen alanın tahliyesi mahkeme kararına rağmen polis tarafından engellenmişti.

TELE1’de Merdan Yanardağ’ın sunduğu ‘5. Boyut’ programına konuk olan CHP PM Üyesi Eren Erdem, konuyla ilgili ‘Emniyet’te aktif görev yapan çok fazla kişiyle görüşme’ yaptığını açıkladı.

“Emniyet’tekiler ‘Üst düzey talimat’ diyor” ifadesini kullanan Erdem, “Acaba Süleyman Soylu bizzat kendisi mi aradı?” diye sordu. Erdem, görüşmeyi şöyle anlattı:

“Kendilerine şunu sordum ‘Yasalara, kanunlara ve mahkeme kararlarına karşı direnmeniz emrediliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?’ Konuştuğum emniyet mensupları şu ifadeyi kullandılar: ‘Ya gerçekten bizde, arkadaşlarımızın orada olmasını içimize sindiremiyoruz ama çok üst düzeyden bir talimat geldi.’  Şimdi tabii kendisine cevap hakkı doğacak ama acaba Süleyman Soylu bizzat kendisi mi aradı? Çünkü çok üst düzey bir talimatın gittiği ve insanların mesleki kaygıları hareket bir koşul sağlanmış ve oraya polisler gitmiş.”

TÜGVA Başkanı fena yakalandı! 2016 dediği fotoğraf yeni çıktı

TÜGVA’dan alındı İBB’ye devredildi! Polis desteği ile tahliyeye direndiler