Erdoğan’la görüşen Türk- İş Başkanı Atalay’dan ‘kıdem tazminatı’ açıklaması

Yayın tarihi: 18 Haziran 2020 Perşembe 7:15 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2020 Perşembe 7:15 pm

AKP hükumeti Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adı altında kıdem tazminatı sistemini değiştirmeye hazırlanıyor. Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Türk- İş Başkanı Atalay, “Kıdem tazminatının temelini oluşturan hususlar ortadan kaldırılırsa İş Kanunu’nun birçok maddesi de anlam ve işlevini yitirecektir” açıklamasında bulundu.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TES adı altında kıdem tazminatı sisteminin değiştirilmek istenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Kıdem tazminatına Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi tuzağı

“İŞ KANUNU’NUN BİRÇOK MADDESİ İŞLEVİNİ YİTİRECEKTİR”

Atalay partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yapılan toplantıda emekçilerin kaygısını ilettiğini kaydetti.

“Kıdem tazminatı işçinin yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır” diyen Atalay, kıdem tazminatının emekçilerin en önemli güvencesi olduğunun altını çizdi. Atalay, “Kıdem tazminatı İş Kanunu’nun temel direğidir. Kıdem tazminatının temelini oluşturan hususlar ortadan kaldırılırsa İş Kanunu’nun birçok maddesi de anlam ve işlevini yitirecektir” dedi.

Mikrofonu açık kalınca itiraflarda bulunan Türk-İş Başkanı Atalay, bakın kendini nasıl savundu

Kıdem tazminatının sendikal örgütlenme açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Atalay, “Sendikal hakların kullanılması ve sendikal örgütlenmenin yapılmasında da kıdem tazminatı çoğu zaman önemli bir işlev görmekte ve güvence olmaktadır” görüşünü dile getirdi.

AKP gözünü kıdem tazminatına dikti! ‘Ödenek bulmaya çalıştığı için her şeye saldırıyor’