Erdoğan’la görüşen AB yetkilisi Borrell: Sınırda yaşananlar kabul edilemez

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 4:37 pm - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 4:51 pm

Göç krizi ve İdlib’deki durumu görüşmek üzere Ankara’da bulunan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bugün Beştepe’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Borrell, Erdoğan’a Avrupa sınırlarında yaşanan mevcut gelişmelerin ‘kabul edilemez’ olduğunu aktardığını söyledi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Avrupa sınırlarında yaşanan mevcut gelişmelerin ‘kabul edilemez’ olduğunu aktardığını söyledi.

Erdoğan’la görüşen AB yetkilisi: Kabul edilemez

Göç krizi ve İdlib’deki durumu görüşmek üzere Ankara’da bulunan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Borrell, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’la görüşen AB yetkilisi: Kabul edilemez

60 MİLYON EURO YARDIM

Erdoğan ile ‘uzun ve faydalı’ bir görüşme yaptıklarını söyleyen Borrell, Avrupa sınırlarında yaşanan mevcut gelişmelerin ‘kabul edilemez’ olduğunu söylediğini belirtti. Josep Borrell, Türkiye’den, sınırlara daha fazla ilerlemeleri konusunda mültecilere destek vermemesini istedi.

Borrell ayrıca, AB’nin Suriye’nin kuzeyinde yaşanan durum nedeniyle korunmasız halde bulunan halka 60 milyon euro insani yardım yapacağını da açıkladı.

İdlib’de Türk askerlerinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Türkiye, Avrupa’ya geçmek isteyen mültecileri durdurmayacağını açıklamış, sınıra büyük bir göç akını başlamıştı. Son bir haftada 10 binden fazla mülteci sınırı aşarak Avrupa’ya geçmeye çalıştı. AB, Türkiye’den 2016 yılında imzaladığı göçmen geri kabulüne ilişkin anlaşmaya sadık kalmasını istiyor. Türkiye, Avrupa’ya göçü engelleme taahhüdü karşılığında birlikten milyonlarca euro destek almıştı.