Erdoğan’ın ziyaret ettiği cemevi yönetiminin ihracı istendi

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 3:05 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 3:05 pm

Alevi Vakıfları Federasyonu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi‘nin yönetimin, kutsal değer ve ritüellerin istismarına sessiz kalındığı gerekçesiyle ihracını talep etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erdoğan’ın ziyaret ettiği cemevi yönetimine ihraç talebinde bulunuldu.

Alevi Vakıfları Federasyonu, Erdoğan’ın ziyaret ettiği Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi yönetimiyle ilgili, ziyarette kutsal değer ve ritüellerin istismarına sessiz kalındığı gerekçesiyle ihraç talep etti. Federasyon, ziyaretten haberdar edilmediğini ifade ederek, Alevi ritüellerinin istismar edildiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından, 8 Ağustos’ta Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etmişti. Muharrem orucunun açıldığı iftara gelen Erdoğan’ın ziyareti öncesi AKP’li Mamak Belediyesi tarafından cemevinde tadilat yapıldığı ve ibadet alanının düzeninin değiştirildiği ortaya çıkmıştı. Cemevindeki Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaşı Veli ve Hz. Ali’nin olduğu duvardaki resimlerin yerlerinin değiştirildiği anlaşılmıştı. Ziyaretle ilgili vakıf başkanının yönetime bilgi vermediği ve itirazlara rağmen bu organizasyonu yaptığı ortaya çıkmıştı. Erdoğan’ın sadece Alevi dedelerinin oturabileceği posta oturması da eleştirilmişti.

Erdoğan’ın ‘Aç falan yok’ sözlerine tepki yağdı

Hüseyin Gazi Cemevi’nde Erdoğan’ın ziyareti öncesi değiştirilen resimler yerine asıldı

Cemevini Erdoğan’a göre değiştirdiler iddiası