Davutoğlu Erdoğan’a meydan okudu: Terör dosyaları açılırsa bazıları insan içine çıkamaz

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:09 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2019 Cumartesi 3:12 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AKP’den ayrılanların esamesi okunmayacak. Hafıza kayıtlarımız içerisinde olanları tek tek açıklayacağız” diye tehdit etti. Bu sözlere Ahmet Davutoğlu yine isim vermeden cevap verdi. Davutoğlu, “7 Haziran-1 Kasım 2015 terörle mücadele defterlerini açtırmayın bana, insan içine çıkamazsınız” dedi.

Davutoğlu, “7 Haziran-1 Kasım 2015 terörle mücadele defterlerini açtırmayın bana, insan içine çıkamazsınız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Peki o arada ne olmuştu? AKP seçimi kaybedince Suruç’ta, Ankara Gar Meydanında, Kızılay’da, İstanbul’da bombalar patlamış, insan ölmüştü. 7 Haziran 2015 seçimlerini kaybeden AKP, iktidarı bırakmamış, bombalar patlamaya başlamış, 1 Kasım 2015’te erken seçim yapılmış ve AKP tekrar tek başına iktidara gelmişti.

Erdoğan’dan Gül ve Babacan’a tehdit: Hafıza kayıtlarımız içerisinde olanları tek tek açıklayacağız!

AKP’nin 18’inci kuruluş yıl dönümü programına davet edilmeyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’nin yıl dönümü etkinlikleri sürerken yaptığı konuşmada, “Biz ne zaman ihanet ettik? Söyleyin. Bu milletin davasına, vicdanına aykırı tek bir adımımız olduysa söyleyin. Meydan okuyoruz” dedi.

Sakarya Dostları Platformu’nda konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisi hakkında, ‘Hafıza kayıtlarımız içerisinde olanları tek tek açıklayacağız’ diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a buradan cevap verdi.

“Kim ne derse desin bu gidişe itirazımız var” diyen Davutoğlu, “Ben bu ülkenin başbakanlığını yaptım. Seçilerek geldim kimse bana hain diyemez” ifadelerini kullandı.“Kumpaslar kurulduğunda, bu parti bölünmesin diye başbakanlık makamını arkamıza bakmadan terk ettiğimizde mi hain olduk” dedi ve ‘Hain’ ithamlarına tepki gösteren Davutoğlu, “Bu milletin çıkarına aykırı tek bir adımımız varsa söyleyin. Buradan meydan okuyoruz” şeklinde konuştu.Erdoğan’ın, partisinin 18. yıl kutlamalarında yaptığı “Ömerler arıyoruz” çıkışına atıfta bulunan Davutoğlu, “Hesap soranlar hesap sordukları için hain olacaksa ‘Ömerler arıyoruz’ diyenlerin Hz. Ömer’i hatırlaması gerek” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELE DEFTERİ AÇILIRSA…

“Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:”Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olacaktır. Başbakanlık görevini aldığım zaman -bunu izah etmek zorundayım, kampanya dolayısıyla bu soruları aldığım için- 6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında çözüm süreci adı altında

BAHÇELİ TERÖRLE MÜCADELEDE TEK BAŞIMIZA BIRAKTI

MHP’den de kendisine son dönemde eleştirilerin yükseldiğini belirten ve terör saldırılarının yükseldiği dönemde Devlet Bahçeli’ye koalisyon teklifi götürdüklerini hatırlatan Davutoğlu, “O gün Bahçeli bizim bütün koalisyon tekliflerimize ‘Hayır’ dedi ve bizi terörle mücadelede tek başımıza bıraktı” şeklinde konuştu.

“BEDEL ÖDEMEKTEN KORKMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bedel öderler’ açıklamalarını hatırlatarak sözlerine devam eden Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:“İlk duyduğumda şöyle bir geçmişi hatırladım. 12 Eylül’de öğrenci teşkilatlarındaydık o dönem bedel ödemeye hazırdık. O dönemde yıllarca hapis yatmış arkadaşlarımız var bedel ödemiş. Bu millet bedel ödemeye hep hazırdı. Biz bedel ödemeye hazırız. Kader bizi omuz omuza bedel ödemeye hazır olduğumuz insanlara bize bedel ödettirecekse eyvallah deriz. Ama bedel ödemek korkusundan asla hak bildiğimiz yoldan ayrılmayız. Bize bedel ödetin ama liyakatsiz insanları ülkenin başına getirerek millete bedel ödetmeyin.

”YENİ PARTİ MESAJI

Yeni parti kuruldu! İşte adı ve logosu

Konuşmasının sonunda ilk defa yeni parti söyleminde bulunan Davutoğlu, “Yeni bir ümit inşa etmeye geliyoruz” dedi. Güçlü bir kadro ile geldiklerini belirten Ahmet Davutoğlu, “Bu yol elif gibi doğru duranların yoludur. Bu yol servetine servet katanların yolu değil cebindeki son kuruşu bu yolda harcayanların yoldur. Bu yol siyaseti eşine, dostuna garanti iş görenlerin yolu değil, bu ülkeyi kendi menfaatinden önde görenlerin yoldur. Allah yolumuzu açık etsin. Bize sus diyenlere sesleniyorum. Manifestomuzu bir kez daha okuyun, eğer yanlışımız varsa o zaman tamam ama yoksa o zaman bir daha düşünün.”

Ahmet Davutoğlu, ” 7 Haziran-1 Kasım 2015 terörle mücadele defterlerini açtırmayın bana, insan içine çıkamazsınız” dedi.

 

Davutoğlu kimdir?

Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959 tarihinde doğdu. Türk siyasetçi, uluslararası ilişkiler uzmanı, akademisyen ve büyükelçi, eski Dışişleri Bakanı, eski Başbakan Vekili, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2. genel başkanı ve Türkiye Başbakanı. 2014–2016 yılları arasında AKP genel başkanlığı ve Başbakanlık görevini sürdürdü.