Erdoğan’ın yeni danışmanlarının şaşırtmayan geçmişleri

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2020 Cuma 12:57 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2020 Cuma 12:57 pm

AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan ve daha önce Cumhurbaşkanı Özel Kalemi’nde görev alan Hamza Gedikoğlu Cumhurbaşkanı Danışmanlığı’na atandı.

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararlara göre, eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan ve Hamza Gedikoğlu Cumhurbaşkanı Danışmanlığı’na atandı.

Kararlarla ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda açık bulunan Muğla İl Müdürlüğüne Aydın İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Amasya İl Müdürlüğüne Ahmet Kurt, Tekirdağ İl Müdürlüğüne Ülkü Uslu, Osmaniye İl Müdürlüğüne Hamit Coşkun getirildi.

AYHAN OĞAN AKİL İNSANLAR HEYETİNDEYDİ

2008 yılında “Ortak Akıl Hareketi”ni kuran Ayhan Oğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Sekreterliğini de üç dönem yürüttü. 2012 yılında Akil İnsanlar Heyeti’nde Doğu Anadolu Grubunun sekreterliğini yürüttü. 2011 yılında Türkiye’de farklı kesimlerden 279 ismin katılımıyla “Yeni Anayasa Platformu”nu kurdu.

“YENİ DEVLET KURUYORUZ” DİYEREK ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ

Katıldığı bir televizyon programında “Biz yeni bir devlet kuruyoruz, bu devletin de kurucu başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyerek Anayasal suç işleyen AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan o dönem büyük tepki toplamıştı.. Öte yandan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’le çekildiği iddia edilen fotoğrafları da yalanlamıştı

HAMZA GEDİKOĞLU

Hamza Gedikoğlu’nun hayatına dair çok bir bilgi bulunmazken sadece İstanbul Üsküdar’da Mart ayında Öznur Hacıosmanoğlu ile evlendiği ve Hamza Gedikoğlu’nun nikâh şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın yaptığı biliniyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan diğer atama kararları ise şu şekilde:

Gençlik ve Spor Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Mustafa Koç, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Mustafa Çelik, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Mustafa Demirkıran, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Mahmut Danayiyen, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Yasin Özdemir, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Ali Osman Bebek, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Cemil Boz, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Coşkun Güven, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Emrah Yüksel Babuşcu, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Ebu Bekir Kayhan, Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Bahattin Yetim, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Arif Özsoy ve Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne de İsmail Hakkı Kasapoğlu.