Erdoğan’ın “yalancı” dediği öğrencileri Mansur Yavaş yurtlara yerleştirdi

Yayın tarihi: 25 Eylül 2021 Cumartesi 10:52 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2021 Cumartesi 10:54 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da 728 öğrencinin yurda yerleştirildiğini duyurdu. Yavaş, “Binlerce evladımız daha yurda yerleşecek” dedi.

Artan yurt ve kira fiyatları nedeniyle öğrenciler bir süredir “Barınamıyoruz Hareketi” olarak eylem yapıyor. Geceyi sokakta geçirerek hayat pahalılığına tepki çekmek isteyen öğrenciler için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde üniversite öğrencileriyle ilgili çirkin bir kampanya yürütülüyor. Hiç ilgisi olmayan kişileri banklarda yatırarak yalan söylüyorsunuz. Bizim yurtlarımız ortada. Yurt sayısını arttırdık, yokmuş gibi kampanya yürütülüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, kent genelinde 728 öğrencinin yurda yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Ankara’ya gelen gözümüzden kıymetli 728 öğrenciyi iki günde yurtlarımıza yerleştirdik, binlerce evladımız daha yerleşecek. Kendinizi evinizde hissetmeniz için bütün mesai arkadaşlarımızla sizlere hizmet etmeye hazırız. Ailelerimizin gözü arkada kalmasın, biz burada olacağız”

Erdoğan’dan “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere: Yalan söylüyorsunuz